L’Ajuntament de Mollerussa ha demanat al departament de Territori i Sostenibilitat que la capital del Pla d’Urgell tingui una parada de l’Eix-Bus, coincidint amb l’obertura de la nova estació d’autobusos.

Ho va anunciar l’alcalde Marc Solsona durant l’exposició de l’informe d’Alcaldia i va sortir en el tron de precs i preguntes de final del ple ordinari de dijous.

Solsona va considerar que amb la nova estació, Mollerussa també pot formar part del recorregut de l’Eix-bus que sí te parada en altres capitals de comarca com Cervera i Tàrrega. L’alcalde també va recordar que s’ha demanat una segona parada a la carretera de Torregrossa (on ja s’aturen els autobusos per la Fira de Sant Josep) i que la majoria d’empreses ho veuen bé. I es que

aquesta segona aturada (per les línies que ho facin) no suposarà retards importants (tret d’una que incrementa el recorregut en 2 minuts). Un altre punt que va destacar l’alcalde de Mollerussa és que, amb la nova estació d’autobusos, es mirarà d’unificar horaris amb el tren i que s’anunciaran en panells informatius a les estacions i a les marquesines de la segona parada d’autobusos.

Mocions

El ple també va debatre dos mocions presentades pel PSC (una, la primera, amb una esmena del PdeCAT-Demòcrates) i on es van vire les moments més agres del ple.

La primera, on es demana a la Generalitat el deute pendent de les escoles bressol del 2012 al 2015, després de la sentència que ha donat la raó a diversos ajuntament s a reclamar aquest deute.

El PDeCAT hi va donar suport, després d’una esmena, tot recordant que encara falta «una sentència ferma». Solsona va dir que el Govern espanyol va deixar de pagar aquest ajut a partir de 2011 i que la Generalitat va ser qui va haver d’assumir-lo, amb l’ajut de les diputacions.

El portaveu d’ERC, Engelbert Montalà, va dir que en un altre moment potser li podrien donar suport (es van abstenir), però, ara, es va preguntar a qui es demanarà, amb la Generalitat intervinguda per Madrid (pel 155 i amb el suport socialista).

En el seu torn, la portaveu del PSC, Teresa Ginestà, va defensar la moció i va dir que aquesta ve d’accions de fa temps i no té a veure amb el 155. També va considerar que els ajuts de les diputacions han d’anar a altres accions i que ha de ser la Generalitat qui assumeixi les seves obligacions.

El portaveu del PP, Joan Simeón, va dir que cali esperar a que es formi el nou govern de la Generalitat i demanar-ho. També hi va votar a favor.

La segona moció socialista anava contra el sistema públic de pensions proposat pel Govern espanyol amb retrets sobre si eren fruit d’accions passades dels governs del PP i del PSOE i del suport d’uns als altres o si era el lloc adequat de presentar-la al que Ginestà va considerar que altres vegades s’havien portat mocions polítiques que no eren municipals. La moció es va aprovar amb el vot favorable del PSC i del PDeCAT, l’abstenció d’ERC i el vot en contra del PP.