Mollerussa s’ha estrenat amb la Cursa per la Dona AECC en Marxa (classificació) reunint 800 participants que han fet un recorregut de 5 kilòmetres, totalment pla i asfaltat, en el que la més ràpida ha estat Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu) amb un temps de 18.55, seguida de Joana Tomé (Xafatolls), segona amb 19.58, i de Maite Farran (Juncosa), tercera amb 20.36. Tot i que la cursa també era oberta als homes, aquests no hi competien, de manera que no hi havia podis masculins.

Els organitzadors de la cursa, les juntes locals del Pla d’Urgell de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer amb la col·laboració de l’Associació Atlètica Xafatolls, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Mollerussa, destinanran els fons obtinguts en la mateixa als programes i activitats que desenvolupa l’AECC al Pla d’Urgell.

Aquests són el suport integral al pacient de càncer i família; la informació i prevenció i investigació oncològica de qualitat; l’atenció psicològica individual i per grups; la fisioteràpia aquàtica; la marxa nòrdica o el ioga. També s’ha volgut donar visibilitat a l’entitat local i a les activitats d’ajuda que duu a terme i que eviten molts desplaçaments de malalts i familiars a Lleida gràcies a la col·laboració també del Centre d’Assistència Primària (CAP) de Mollerussa.

La prova ha tingut com a centre d’operacions el Parc Municipal de Mollerussa, i els participants han rebut com a obsequi una samarreta tècnica i una bossa amb diferents detalls dels col·laboradors i patrocinadors de la jornada.