Treuen a licitació la millora de la zona lacustre i la bassa temporal de l’Estany, dins del projecte Ponent Actiu

VilaWeb
La bassa que es vol millorar a l'Estany
VilaWeb Mollerussa/Foto: Diputació de Lleida
28.06.2020 - 08:50
Actualització: 28.06.2020 - 10:50

El projecte Ponent Actiu treu a licitació tres projectes de recuperació o millora d’espais naturals o culturals per adequar-los com espais d’atractiu turístic. Un dels projectes està lligat a l’Estany d’Ivars i Vila-sana on es farà una licitació per afavorir la millora de la zona lacustre i l’adequació d’una bassa temporal per afavorir la diversitat biològica i l’atractiu turístic.

Els sistemes naturals d’aiguamolls generats per basses temporànies, és a dir, amb inundació només durant uns quants mesos a l’any, i alhora amb poca profunditat són hàbitats idonis per a moltes espècies, tant ocells com amfibis i invertebrats. La disponibilitat d’espais o basses d’aquestes característiques és molt interessant per incrementar la presència d’ocells principalment.

Per tant, es pretén la millora de la zona lacustre per afavorir el poblament faunístic. També es vol potenciar la gestió de part de la vegetació aquàtica de diverses zones humides, a partir de la pastura al canyissar de depuració amb cavalls de la Camarga.

Bassa temporal

A les basses temporals trobem una gran varietat de fauna, que va des d’organismes microscòpics fins a vertebrats. En una antiga parcel·la agrícola gestionada pel consorci situada al costat del canyissar de depuració, s’adequarà una zona per crear una bassa temporal. L’actuació consistirà en realitzar uns moviments de terra d’excavació d’una bassa d’un màxim de 40 cm de profunditat, en una superfície aproximada de 1.020 metres quadrats i la instal·lació d’una canalització per a l’aportació d’aigua. Es pretén la millora i substitució de part d’una canalització en mal estat.

El termini d’execució del projecte serà de dos mesos. El pressupost base de licitació és de 55.836,78 euros més 11.725,73 euros, corresponent a l’IVA del 21%, que fan un total de 67.562,51 euros.

Els altres projectes es fan al Cogul, la Pobla de Cérvoles i Tarrés.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any