Featured Video Play Icon

El que no havia de ser, torna ser i Vilanova de Bellpuig viurà dos nous dies de febre springsteenniana amb el segon No Surrender Festival que tindrà lloc el el 29 i 30 de juny. Qui no s’ho vulgui perdre ja pot adquirir les entrades que es poden comprar com abonament pels dos dies o de manera individual.

L’impulsor i organitzador del festival, Josep Maria Pons, ha comentat que en aquest segona any “el No Surrender Festival tindrà un component més internacional, ja que ja han confirmat la seva presència seguidors de Bruce Springsteen d’Israel, França, Alemanya i Irlanda”. Fins i tot, està previst que un autocar amb fans de ‘The Blood Brothers’, la banda europea més reconeguda de tribut a Bruce Springsteen, que actuarà el dissabte 30, viatgi a la localitat del Pla d’Urgell des d’Itàlia.

Badlands

Pons, propietari del restaurant l’Estoneta de Vilanova de Bellpuig i fan inqüestionable del Boss, recorda que gràcies a una votació popular a través de les xarxes socials, els participants van decidir interpretar la cançó ‘Badlands’ de Springsteen. Pons valora positivament que un esdeveniment com el No Surrender Festival hagi aconseguit “posar Vilanova de Bellpuig al món”. Les entrades es poden adquirir a la web del Festival on es pot agafar l’abonament dels dos dies, de 20 euros, o individualment: 12 euros el divendres i 15 el dissabte. També s’hi pot fer la inscripció per interpretar «Badlands».

The Blood Brothers

Com ja va avançar l’organització, la segona edició del ‘No Surrender Festival’, tindrà com a convidats d’honor a ‘The Blood Brothers’, la banda europea més reconeguda de tribut a Bruce Springsteen. Nascuda a Florència el 2013 a partir d’una idea de Francesco Zerbino, s’ha convertit en un referent en la interpretació de cançons del ‘Boss’. ‘The ‘Blood Brothers, que agafa el nom d’una cançó de Springsteen, està formada per músics que col·laboren a Europa i als Estats Units d’Amèrica.

Al mateix temps, l’organització del festival també ha confirmat la presència del grup de versions Tremendos i de George Mileson, que també s’incorpora a tasques d’assessorament tècnic i musical sota la direcció d’Antoni Tolmos, que tornarà a dirigir als músics del dissabte.

Més protagonisme dels músics

Josep Maria Pons apunta que l’objectiu del festival és “incrementar la participació dels músics, tot i que no ens marquem cap xifra concreta”. Per fer-ho possible, l’organització permetrà que s’inscriguin també instruments de vent, com ara saxos, a banda de cantants, guitarristes, baixistes i bateries, que ja hi van participar l’any passat.

No Surrender, festival solidari

Durant la primera edició del No Surrender Festival, el caricaturista i il·lustrador de la revista satírica ‘El Jueves’, Joan Vizcarra, va fer una caricatura de Bruce Springsteen que el ‘No Surrender Festival’ va subhastar, destinant-ne els fons a l’ONG Proactiva Open Arms, a la qual l’organització va fer entrega de la recaptació.

La primera edició del ‘No Surrender Festival’, que es va dur a terme el juliol de 2017, va reunir més de 4.000 persones a Vilanova de Bellpuig, multiplicant per quatre la població de la localitat durant el cap de setmana que es va celebrar el festival. El punt àlgid de l’esdeveniment es va produir quan 1.004 músics (entre cantants, guitarristes, baixistes i bateries) es van reunir per interpretar i enregistrar un videoclip amb la cançó ‘No Surrender’ del ‘Boss’ sota la direcció d’Antoni Tolmos. El vídeo, publicat a Youtube, té més de 225.000 visualitzacions i es va fer arribar al cantant de New Jersey.

Durant el cap de setmana, a més del vessant musical, el ‘No Surrender Festival’ va habilitar una àrea amb expositors de productes de proximitat, marxandatge relacionat amb el ‘Boss’, tallers infantils i zones de restauració, pàrquing i acampada.