Sessió d’identificació d’animals dins les accions de tinença responsable d’animals de companyia al Palau d’Anglesola

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Ajuntament del Palau d’Anglesola
26.10.2020 - 07:58
Actualització: 26.10.2020 - 08:58

S’està treballant en l’elaboració d’una ordenança municipal que ho reguli

El cau de l’Agrupament Escolta i Guia del Palau d’Anglesola ha estat l’espai que ha acollit la campanya popular d’identificació d’animals de companyia mitjançant la inserció d’un xip identificador. Amb aquesta acció s’han censat tres gats i sis gossos, al temps que s’ha omplert la cartilla amb les dades corresponents pel seu propietari.

Així, des de dissabte, el Buc, la Taia, el Gatxan, l’Estrella, el Mai, el Mini, el Pom, el Gary i el Goku, formen part del registre del Palau d’Anglesola. El gest d’identificació que han fet els seus propietaris facilita la tinença responsable d’animals de companyia, ja que tenir-los xipats s’afegeix a les bones pràctiques de cura d’animals, com les bones condicions higienicosanitàries, d’alimentació, cures, tracte i allotjament adequades. De fet, la identificació dels gats i gossos és obligatòria a Catalunya. El registre permet recuperar fàcilment els animals perduts, gràcies a formar part de l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia que gestiona el Col·legi de Veterinaris de Catalunya.

Altres projectes

L’activitat, organitzada pels Amics dels Peluts del Palau d’Anglesola i la Comissió de Medi Ambient, ha comptat amb el suport de l’Ajuntament, que ha bonificat part de l’import del tràmit de posar el xip. Ambdues plataformes duen a terme activitats pel benestar animal, com el projecte CER (Captura-Esterilització-Retorn) per controlar les colònies de gats de carrer; la cura i manteniment del parc caní del municipi; l’enllaç amb Protectores o xerrades especialitzades.

El següent projecte previst és habilitar un espai digne per acollir els gossos perduts. Un repte del col·lectiu és perseguir i denunciar les pràctiques negligents dels propietaris que no recullen les deposicions fecals dels gossos de les vies públiques.

Per això, en aquests moments, estan col·laborant amb l’Ajuntament per elaborar l’Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença Responsable i Protecció dels Animals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes