La exmembre de la Mesa del Parlament de Catalunya en la XI legislatura i actualment assessora al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Ramona Barrufet, ha estat enguany la glossadora en l’acte de celebració de la Diada Nacional, que s’ha fet al parc municipal.

Barrufet ha advocat al seu parlament a “no cedir com a país” i a la necessitat de reivindicar el futur sense oblidar el passat. Barrufet, que ha tingut un record especial per als companys del Govern que actualment es troben empresonats o a l’exili, ha fet un repàs vivencial i emotiu del darrer any del procés a Catalunya des de la seva visió com a protagonista directa d’aquest capítol de la història donat el càrrec que ha ostentat.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha assegurat que “som al costat correcte de la història defensant els valors democràtics”. També s’ha referit a l’excepcionalitat de la Diada d’enguany amb presos polítics i d’altres a l’exili i ha dit que “ni oblidem ni volem oblidar”. A nivell municipal, s’ha referit a la voluntat de convivència i coordinació amb la resta de grups municipals en temes de ciutat i sempre des del respecte.

L’acte ha tingut com a peça central l’ofrena floral per part d’una cinquantena d’entitats de la ciutat. També ha comptat amb la intervenció de dues entitats de Mollerussa com són en aquest cas la Colla dels 50, com ja és habitual, i el Club d’Hoquei Patins, que celebra aquesta temporada el 35è aniversari de la seva creació. La música ha anat a càrrec, com cada any, de l’Orfeó Renaixença amb la interpretació de diferents cançons, entre elles el Cant dels Segadors.

La jornada s’ha completat amb el dinar de germanor i una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Onze de Setembre, tot al mateix parc.