Tot i la boira, humitat i fred que feia el matí de Sant Esteve, 560 atletes s’han reunit a Mollerussa per disputar la XXXV Cursa de l’Indiot. Ricard Pastó ha guanyat la individual masculina mentre que Núria Tilló ho fet en la femenina. Marc Exposito i Diego Cardozo han guanyat en l’estrena de la categoria de relleus Ekiden.

A la prova individual de 8 kilòmetres (dos voltes sobre un circuit de 4 kilòmetresi que han disputat 380 atletes), el guanyador en homes ha estat Ricard Pastó (Xafatolls), amb un temps de 25.32. Pastó venia de guanyar la Pujada a la Seu Vella de Lleida i avui ha repetit triomf pel davant d’Antoni Carulla (Runners Balaguer), segon amb 26.12, i de Roger Estradé (Xafatolls), tercer amb 26.14. Entre els deu primers hi hagut també noms destacats com ara Marc Castan, Francesc Jové, Alexandre Tàssies i Sancho Ayala, el que dóna una idea del nivell de la prova.

Pel que fa a les dones, la guanyadora ha estat Núria Tilló (Joventut Atlètica Arbeca), amb un crono de 29.45, seguida de la vigent campiona i virtual guanyadora de la Lliga Ponent Eurosomni, Rosamari Carulla (La Guineu-Logiesport), segona amb 31.09, i de la independent Ruth Guillem, tercera amb 32.23.

Passant a la modalitat Ekiden (60 atletes en 30 parelles) , la parella guanyadora ha estat l’equip Xafatolls 8, format per Marc Expósito i Diego Cardozo, amb un temps de 25.04, seguits del Xafatolls-Esports Truga (Josep Ramon Barranco i Ahmed Hfairi), amb 27.08, i del Xafatolls 6 (Josep Anton Gardeñes i Pol), tercers amb 27.32. La millor parella mixta ha estat la formada pels germans Cebrián García (Francisco Javier i Yolanda), amb 28.38, seguida del Xafatolls 10 (Fran Carrillo i Eva Ribalta), segons amb 29.49, i del Xafatolls 3 (Laura Rosell i José Luis Pérez), tercers amb 30.21. Finalment, la millor parella femenina ha estat la Xafatolls 9 (Sandra Borda i Núria Ribalta), amb un temps de 33.12.

El matí s’ha tancat amb les curses infantils que han reunit 120 joves atletes.

La sortida i l’arribada estaven situades a la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa i enguany s’ha estrenat recorregut. Tots els participants han rebut una bossa amb obsequis i una gorra tècnica. A més, els tres primers classificats de la cursa oberta han estat obsequiats amb un gall dindi envasat al buit i un trofeu al·legòric.

Enguany també s’ha repetit la col·laboració solidària amb la Campanya Cap Nen sense Joguina de Creu Roja a través d’una aportació, que era voluntària, d’un euro per cada inscripció.

 

Tot i que aquesta prova de Mollerussa no puntua per a la Lliga Ponent Eurosomni, aquesta competició encara té dos cites pendents abans de tancar aquest 2017: dissabte 30, la Cursa dels Nassos d’Oliana, amb proves de 10 i 5 kilòmetres, i diumenge 31 al matí, amb la Cursa Sant Silvestre de Lleida, també sobre distàncies, 10 i 3,8 kilòmetres.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]