El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha alabat, en la seva visita a la Mollerussa Drone Party, l’aposta de la capital del Pla d’Urgell per l’economia digital i la tecnologia drone, amb fires com aquest certamen. La V Drone Party, que va obrir dissabte al públic i tanca diumenge al migdia, ha afegit a la vessant esportiva i de competició de drones de carreres una part expositiva amb la participació de 15 firmes de drones amb aplicacions al món agrícola, tecnologia i infraestructures.

En la visita d’autoritats, el conseller ha estat acompanyat per l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, així com pel director de l’ens firal, Xavier Roure, i Joan Lesan, en representació de la firma coorganitzadora del certamen, entre altres.

Puigneró ha remarcat el fet que el sector emergent dels drones té una aplicabilitat d’oci però també en l’àmbit agrari de la indústria agroalimentari, amb la creació d’ocupació i llocs de feina d’alta qualitat. En aquest sentit, el conseller ha felicitat l’alcalde i l’organització per aquesta “aposta estratègica” que “estic convençut aportarà molt bones notícies al llarg dels pròxims anys en aquesta ciutat i en aquestes comarques”, ha afegit.

“Mollerussa, de mica en mica, està esdevenint la capital catalana del drone” ha dit Puigneró, qui ha recalcat la importància de la indústria audiovisual i d’enginyers que hi ha darrere d’aquest sector emergent, alhora que ha afegit que aquesta fira “situa Mollerussa i aquestes comarques en el mapa” pel que fa a “una de les tecnologies importants del segle XXI”.

Tecnologia drone

Pel que fa a l’alcalde de la ciutat i president de Fira de Mollerussa, ha posat també en valor aquesta “primera fira” d’estands de tecnologia de drones, amb expositors la major part de les comarques de Ponent, els quals, segons Solsona, han sabut veure aquesta fira com a “aparador” per al mercat del drone, un mercat que ha afegit és nou i amb moltes possibilitats.

En les seves declaracions als mitjans de comunicació, Solsona ha explicat també que l’aposta fa cinc anys per la Mollerussa Drone Party no va ser només per “fer alguna cosa diferent” sinó també “una aposta convençuda”, alhora que ha apuntat les grans possibilitats i futur de l’esdeveniment, el qual no ha parat de créixer en aquests cinc anys i que aconsegueix combinar “competició, fira, passeig, gaudi esportiu i també tecnològic”.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat el director de l’ens firal, Xavier Roure, en definir el certamen com un esdeveniment “consolidat” que enguany ha sumat a la vessant competitiva una vessant expositiva important.

El director, que ha volgut agrair la col·laboració de la firma Drones de Carreras i de la Federació Aèria Catalana, ha destacat l’elevada participació de pilots en les competicions, en total 150, i procedents d’arreu dels Països Catalans, Espanya i França. Així mateix, ha continuat dient que des de l’organització es confia a rebre de l’ordre dels 2.000 visitants aquest cap de setmana i ha destacat les retransmissions per streaming de les curses, amb centenars de milers de visualitzacions arreu del món. “És un esdeveniment local amb una dimensió mundial”, ha emfatitzat.

La V Mollerussa Drone Party, que engega el calendari firal per a aquest any 2020 de Fira de Mollerussa, té, diumenge al matí, la part culminant de la vessant competitiva ja que es portaran a terme les rondes finals, final i lliurament de premis.