EL BOP de Lleida ha publicat avui dimecres, 24, les llistes de les formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals del 26 de maig. Al Pla d’Urgell se’n presenten 38 repartides pels 16 municipis de la comarca. En tots hi haurà un mínim de dues llistes electorals essent Mollerussa on se’n presenten més, 6.

Per partits o formacions electorals, Junts per Catalunya (amb la formula de Junts per… i el nom del municipi, tret de Barbens, on aquesta fórmula la té la llista vinculada a Esquerra, i s’anomena Barbens Units) i Esquerra Republicana de Catalunya (com a ERC o com a Acord Municipal) són les que en presenten més, amb 15 cadascuna, (JxCat absents a Torregrossa i ERC a Vilanova de Bellpuig).

De la resta de formacions, el PSC-Candidatura de Progrés en presenta dues (Mollerussa i Torregrossa), les mateixes que el PP (Bell-lloc d’Urgell i Mollerussa). Hi ha dues llistes d’electors, Units pel Palau, que repeteix al Palau d’Anglesola i Endevant Vilanova a Vilanova de Bellpuig. Per últim, En Comú Guanyem es presenta a Mollerussa on també ho fa Ciutadans.Val a dir que catorze alcaldes o alcaldesses opten a la reelecció mentre que Barbens i Miralcamp tindran nou alcalde o alcaldessa (en elcas segur de Miralcamp).

Pel que fa a la Diputació de Lleida (que es forma pels vots de les circumscripcions anomenades Jutjats o Junta Electoral de zona), la majoria de municipis són de la Junta Electoral de zona de Lleida (pdf amb les llistes electorals), mentre que de la de Balaguer (pdf amb les llistes electorals) ho són Barbens, Bellvís, el Poal, Ivars d’Urgell i Linyola. Vilanova de Bellpuig ho és de la de Cervera (pdf amb les llistes electorals).