Projecten un nou embassament a Bell-lloc d’Urgell

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
09.06.2020 - 08:50
Actualització: 09.06.2020 - 10:50

L’Institut Català del Sòl (INCASÒL), que impulsa el desenvolupament del sector industrial Vinyes del Mig del a Bell-lloc d’Urgell, ha projectat construir un nou embassament per donar servei al polígon en un futur creixement.

El Pla especial urbanístic, que es va aprovar provisionalment divendres, preveu situar-lo de manera contigua a l’estació de tractament d’aigua potable de Bell-lloc d’Urgell existent. Segons l’INCASÒL, aquest emplaçament optimitzarà la gestió, possibilitarà el buidatge per gravetat i permetrà el tancament d’un únic recinte amb totes les instal·lacions d’aigua municipals ubicades en un àmbit compacte. El nou embassament que construirà l’INCASÒL tindrà una capacitat de 26.000 metres cúbics.

Abastament actual

Les infraestructures municipals d’aigua potable existents permeten donar servei al sector fins que aquest ocupi 40.000 metres quadrats de sòl d’ús industrial o fins que la demanda assoleixi els 95 m³/dia de cabal efectiu aportat al sector de mitjana setmanal. Per cobrir la posterior demanda d’aigua potable, es preveia construir un nou embassament.

Un cop aprovat provisionalment el Pla especial, s’elevarà a la Comissió de Territori de Catalunya per al seu vistiplau definitiu.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes