El Teatre L’Amistat de Mollerussa ha acollit la celebració del Dia Internacional de les Persones amb discapacitat, que ha tingut com a punt d’inflexió la lectura d’un manifest reivindicatiu per reclamar “una comunitat accessible per a tothom” i amb les mateixes oportunitats per aquest col·lectiu pel que fa a l’accés a l’habitatge, al treball, a l’educació, a la cultura i a la salut.

L’acte, que s’ha fet durant el matí del dilluns, ha servit també per presentar als responsables dels centres educatius de la ciutat la campanya «Creixem en la diversitat» amb l’objectiu de buscar la seva complicitat per acostar la realitat de les persones amb discapacitat als escolars alhora que es fa un treball de foment dels valors.

Organitzat conjuntament per ACUDAM, Llar Terres de Ponent i Siloé. l’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, ha comptat també amb l’actuació musical dels alumnes del Siloé així com també s’ha muntat un mosaic entre el públic sota el lema de la campanya Creixem en la diversitat.

En els parlaments, l’alcalde ha indicat que Mollerussa treballa cada dia i no només una vegada a l’any amb la “mirada oberta als problemes i les oportunitats de les persones amb discapacitat” ja que “totes i tots som imprescindibles per fer ciutat i també comarca” i per això “cal estar atents a les reivindicacions per articular estratègies a diari”. Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha posat de manifest les dificultats que encara pateix aquest col·lectiu per accedir al món del treball tot i les mesures inclusives que posen les administracions públiques i per això, ha dit, cal avançar per millorar en aquest sentit.