Amb el Reconeixement Ànima d’Honor Àngel Pujol tot just recollit per la seva tasca de recopilació gràfica del Pla d’Urgell i les contribucions artístiques, Josep «Pepe» Ripoll va pujar a l’escenari del Teatre L’Amistat de Mollerussa per presentar, de fet, el llibre que en certa manera mostra la pluridisciplinaritat de Ripoll, «Nóstos».

Pepe Ripoll va sortir acompanyat de Francesc Pascual , que va presentar i introduir l’acte on també hi va parlar l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Ripoll va fer una prèvia on va parlar d’algunes accions de la seva vida, com la seva tasca per aconseguir la creació del primer institut d’ensenyament públic a Mollerussa o en la creació del llibre Història Gràfica de Mollerussa.

En els seus parlaments, tant Solsona com Reñé, van destacar la feina variada i transversal de Pepe Ripoll. Les seves diverses facetes artístiques i la seva contribució a recollir part de la història del Pla d’Urgell, així com la seva vitalitat per tirar endavant nous projectes.

Ripoll va tancar els parlaments recordant que «Nóstos» és una paraula grega que vol dir Retorna la passat i que és elque recull el llibre que ha publicat. Va tenir paraules de record per als que no havien pogut venir i pels que ja no hi eren, com Miquel Polo, proleguista del llibre i al que simbòlicament li va dedicar una cadira buida a l’escenari.

Una selecció de vídeos musicals van tancar l’acte (tot i que l’havien d’obrir, però es va canviar l’ordre per una força major dels ponents) amb el gest de Ripoll de baixar de l’escenari per abraçar a la seva esposa, al pati de butaques.