Qui tingui ganes d’iniciar-se o millorar en la sardana o descobrir el ball de bastons tindrà, en els propers dies, l’oportunitat de fer-ho gràcies als cursos que han preparat l’Agrupació Sardanista de Mollerussa i el Casal l’Arreu i que començaran, en ambdós casos, el divendres, 12..

El més llarg en durada serà el de sardanes ja que, de fet és l’inici del segon semestre del curs de sardanes 2017-18, organitzat per l’Agrupació de Mollerussa tot està obert a tothom i que no es necessari haver participat en el primer trimestre per fer-ho ara. De fet està pensat tant pel que vulgui iniciar-se en la sardana, perfeccionar l’estil o simplement voler ballar sardanes una vegada a la setmana, independentment del nivell sardanista de cadascú.

Començarà a les vuit del vespre del divendres, 12, a la Sala de Ball de l’Amistat, tindrà lloc cada divendres, de vuit a nou de la nit, i durarà fins el març. El preu d’inscripció és de 15 euros el trimestre (gratuït pels membres de l’Agrupació Sardanista) i cal ser major de 16 anys. El primer dia dels curs, l’Agrupació atendrà a totes les persones interessades en participar-hi, resoldrà dubtes, ampliarà informació i realitzarà les inscripcions.

Ball de bastons

Per la seva part, el El Casal l’Arreu obre l’any amb l’organització d’un curs d’introducció al ball de bastons que es realitzarà els divendres 12, 19 i 26, a partir de dos quarts de vuit del vespre, a la seu de l’entitat.

L’objectiu del curs és acostar aquesta dansa tradicional dels Països Catalans, donar a conèixer el ball de bastons i ampliar la colla bastonera de la capital del Pla. En el curs s’ensenyaran des de les picades bàsiques i senzilles que formen la majoria de danses a figures més tècniques, amb la finalitat de passar una estona divertida i practicant activitat física i cultura popular.

La Colla Bastonera del Casal l’Arreu està formada per una quinzena de dansaires i un grup d’acompanyament musical.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]