El departament d’Ensenyament construirà un nou institut de Secundària a Mollerussa i que obrirà amb Primer d’ESO el proper curs escolar. Tindrà, de sortida, 2 línies i amb la previsió d’incrementar-les fins a 3 i comptarà amb alumnes tant de Mollerussa com d’altres municipis del Pla d’Urgell.

El nou equipament educatiu es construirà «dins de l’àmbit de l’escola Les Arrels de Mollerussa» tal com han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el director d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i la regidora d’ensenyament, Mònica Segués. De fet encara s’està tractant la compra de la finca (es necessiten un 7.000 metres quadrats) que ha d’allotjar l’institut. Es farà amb mòduls prefabricats, com Les Arrels, i s’adaptarà a les necessitats del moment tot i que es preveu un creixement d’alumnes i manteniment durant uns deu anys.

Evitar la massificació

En aquest sentit, ha indicat que el creixement sostingut de la població en aquesta franja d’edat farà necessari dotar la comarca d’entre 9 o 12 línies de Secundària en funció del curs i que s’ha optat per edificar un nou centre abans que massificar els dos existents, el Terres de Ponent i la Serra, que en l’actualitat compten amb 4 línies cadascun.

Mantenir i millorar l’actual

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa ha celebrat que el Departament hagi vist avinent que el nou centre sigui també a la capital del Pla d’Urgell com els altres dos amb que es compta en l’actualitat (n’hi ha un altre concertat, La Salle, i el Mollerussa, de Formació Professional). Solsona ha assegurat que des de l’Ajuntament ja es treballa per dotar els terrenys necessaris on ubicar-lo. L’alcalde també ha explicat que tot i la construcció d’aquest nou equipament, el departament també manté el compromís de seguir amb l’ampliació d’obra prevista a l’institut Terres de Ponent.

Mollerussa i comarca

Pel que fa al nou centre, que es construirà per fases en funció de les necessitats i amb mòduls prefabricats donada la urgència de la seva posada en funcionament, Cullerés ha indicat que la proposta és que aculli l’alumnat procedent de l’escola Les Arrels de Mollerussa així com també de Vila-sana, de Golmés i del Poal, amb adscripció única, i que l’alumnat del Palau d’Anglesola, tingui doble adscripció i pugui escollir entre el nou centre i l’institut Terres de Ponent. El director territorial ha afegit que properament es farà la selecció de l’equip directiu de l’institut de nova creació amb la voluntat que continuï la línia pedagògica dels centres acollidors, amb una metodologia basada en alguns casos com el de Les Arrels en el treball per projectes. També ha indicat que es preveurà el transport per al cas de l’alumnat que es vinguin des de comarca cap a la capital, tal i com també es fa en el cas de l’institut La Serra.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb