El departament d’Ensenyament construirà un nou institut de Secundària a Mollerussa i que obrirà amb Primer d’ESO el proper curs escolar. Tindrà, de sortida, 2 línies i amb la previsió d’incrementar-les fins a 3 i comptarà amb alumnes tant de Mollerussa com d’altres municipis del Pla d’Urgell.

El nou equipament educatiu es construirà «dins de l’àmbit de l’escola Les Arrels de Mollerussa» tal com han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el director d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i la regidora d’ensenyament, Mònica Segués. De fet encara s’està tractant la compra de la finca (es necessiten un 7.000 metres quadrats) que ha d’allotjar l’institut. Es farà amb mòduls prefabricats, com Les Arrels, i s’adaptarà a les necessitats del moment tot i que es preveu un creixement d’alumnes i manteniment durant uns deu anys.

Evitar la massificació

En aquest sentit, ha indicat que el creixement sostingut de la població en aquesta franja d’edat farà necessari dotar la comarca d’entre 9 o 12 línies de Secundària en funció del curs i que s’ha optat per edificar un nou centre abans que massificar els dos existents, el Terres de Ponent i la Serra, que en l’actualitat compten amb 4 línies cadascun.

Mantenir i millorar l’actual

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa ha celebrat que el Departament hagi vist avinent que el nou centre sigui també a la capital del Pla d’Urgell com els altres dos amb que es compta en l’actualitat (n’hi ha un altre concertat, La Salle, i el Mollerussa, de Formació Professional). Solsona ha assegurat que des de l’Ajuntament ja es treballa per dotar els terrenys necessaris on ubicar-lo. L’alcalde també ha explicat que tot i la construcció d’aquest nou equipament, el departament també manté el compromís de seguir amb l’ampliació d’obra prevista a l’institut Terres de Ponent.

Mollerussa i comarca

Pel que fa al nou centre, que es construirà per fases en funció de les necessitats i amb mòduls prefabricats donada la urgència de la seva posada en funcionament, Cullerés ha indicat que la proposta és que aculli l’alumnat procedent de l’escola Les Arrels de Mollerussa així com també de Vila-sana, de Golmés i del Poal, amb adscripció única, i que l’alumnat del Palau d’Anglesola, tingui doble adscripció i pugui escollir entre el nou centre i l’institut Terres de Ponent. El director territorial ha afegit que properament es farà la selecció de l’equip directiu de l’institut de nova creació amb la voluntat que continuï la línia pedagògica dels centres acollidors, amb una metodologia basada en alguns casos com el de Les Arrels en el treball per projectes. També ha indicat que es preveurà el transport per al cas de l’alumnat que es vinguin des de comarca cap a la capital, tal i com també es fa en el cas de l’institut La Serra.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]