Mollerussa ampliarà l’oferta lúdica amb nous espais i serveis

VilaWeb
Miquel Bresolí (Text i fotos)
10.09.2016 - 07:47
Actualització: 10.09.2016 - 09:47

L’Ajuntament de Mollerussa ha adquirit parades i equipaments del Mercat Central que mirarà d’utilitzar per reactivar aquest equipament com a espai gastronòmic. Per altra banda, aquesta tardor, sortirà el primer Forfait turístic de Mollerussa sota el lema «d’aventures» ja que proposa fer tres activitats lúdico-esportives com són un vol en avioneta, un passeig hípic i pilotar un vehicle d’autocròs.

Aquestes són algunes de les novetats que tindran lloc a Mollerussa a curt o mig termini i que ha explicat, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en la ja institucionalitzada xerrada «Mollerussa, avui», on es fa un repàs de les actuacions municipals del darrer any a la capital del Pla d’Urgell i on s’apunten algunes actuacions futures.

De fet una altra novetat de la xerrada ha estat el canvi d’ubicació del lloc on s’ha fet. Així s’ha passat del Centre Cultural (que s’havia quedat petit) al Teatre L’Amistat, que ha donat seient a tots els assistents.

Record

Solsona ha iniciat la seva intervenció, que ha durat una hora, amb paraules de record per dos veïns de Mollerussa traspassats durant la setmana i amb especial vinculació amb la vida pública de la ciutat.

Per una banda, Ramon Vallès, ex-jutge de pau i membre actiu de la vida cultural i social de Mollerussa. I per altra Jaume Culleré, ex-president de la Diputació de Lleida i ex-president de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell.

Reducció d’endeutament

Centrat en l’actuació de govern, Marc Solsona ha destacat que l’Ajuntament de Mollerussa ha reduït l’endeutament municipal, des del 2010, en un 40%. Una reducció que ha portat al municipi a tenir la ràtio d’endeutament financer molt per sota del límit permès (110%) fins al punt que pel 2017 estarà per sota del 75% (que dóna llibertat d’actuació municipal) tot i incloure una partida d’1 milió d’euros destinada a la millora dels carrers de la ciutat.

Benestar

Un altre punt que ha destacat l’alcalde ha estat la sintonia entre tots els grups municipals pel que a fa temes socials fins al punt de crear la Taula Social (que ja s’ha reunit tres vegades) aconseguint acords com el conveni amb Sorea per garantir el subministrament d’aigua als més necessitats.

Potenciar barris

Solsona també ha destacat les actuacions encarades a potenciar espais o barris de la ciutat que havien tingut mes protagonisme en el passat i que ara han perdut pistonada.

Per una banda la zona de l’Estació, amb l’avinguda de la Generalitat com eix principal, on ha destacat el revulsiu que suposarà la construcció de la nova Estació d’autobusos, a tocar de la de trens, i comunicada amb el poble pel pas de vianants soterrat que s’està construint; el trasllat de l’Escola Municipal de Música a Cal Duch i la reordenació del carrer Prat de la Riba (que podria mantenir el doble sentit però amb voreres més grans). I l’habilitació de l’antic Musicland, i tot l’edifici cedit pel germans Freixes Badia, en espai d’entitats municipals com l’Albada (que ja hi té la seu) o el Cau entre altres, a més de mantenir la terrassa i una sala polivalent.

Per l’altra banda ha ressaltat l’impuls que pot donar a l’avinguda Catalunya l’habilitació del xalet de Cal Castelló en un espai cultural i l’aprofitament del jardí com espai d’esbarjo públic. També ha recordat que, mentre no s’edifiqui, el pati que hi ha davant de Cal Castelló s’ha habilitat com aparcament públic.

Punts a millorar

Marc Solsona també ha fet autocrítica per com s’havia actuat en les «incidències d’incivisme» que han tingut lloc a les piscines d’estiu «baralles d’usuaris amb socorristes, cagades a la piscina…» tot dient que «potser no hem actuat ràpidament» i que caldrà «donar solucions pràctiques i radicals» en un futur. També va recordar que les piscines tanquen demà diumenge, 11.

En el torn de preguntes del públic (una quarantena, que van allargar una hora l’acte), llegides pel delegat de l’ACN a Ponent, Oriol Bosch, i que ja havia avançat en la seva intervenció, l’alcalde Solsona ha explicat que la implementació del nou sistema de recollida selectiva de la brossa ha estat «un procés no fàcil» i que es van fent actuacions (increment de contenidors i de la neteja dels mateixos) per la seva millora. Solsona ha agraït l’esforç de la ciutadania que ja s’ha traduït en que Mollerussa ha passat a tenir un dels índex més baixos de recollida selectiva de Catalunya (un 27%) a fregar la mitjana catalana que es troba en el 39%, amb l’increment destacat de la brossa orgànica, que ha pujat un 80%. Amb tot, Solsona ha demanant la col·laboració per arribar a la mitjana comarcal del Pla d’Urgell (prop del 50%, un dels índex més alts de Catalunya) i en donar un bon ús del servei.

Una altre apartat que ha centrat un destacat nombre de preguntes ha estat la convivència amb els gossos, on Solsona ha destacat la bona acollida i millora que ha suposat el parc caní del camí de Belianes. De fet en tot aquest apartat de preguntes de civisme, l’alcalde ha recordat que a més de les actuacions que està duent a terme el consistori també cal la conscienciació i col·laboració ciutadana en el bon ús de l’espai públic.

Futures actuacions

Preguntat sobre infraestructures i equipaments, Solsona ha reconegut que la habilitació de la Màquina 3 (als Firals) com a magatzem de la Brigada Municipal no li sobrarà res però creu que serà suficient. Ha recordat que no es pot fer consultes per tot, en al·lusió a la construcció de la pista d’atletisme a la Serra (a més de ser un projecte que ja venia de l’anterior legislatura), però que sí que es farà per la remodelació del centre històric de la ciutat. També ha destacat que la construcció de la pista d’atletisme converteix la Serra en un espai educativo-esportiu únic a Ponent i cal aprofitar (en aquest sentit, el Forfait d’aventures).

De la Ronda Nord ha dit que el proper tram que s’hauria de desenvolupar aniria del Club de Tenis fins la carretera i on caldrà la implicació dels propietaris de les finques per on ha de passar, mentre el que quedaria d’enllaços es buscaria de nou ajudes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any