15.12.2020 - 07:37
|
Actualització: 15.12.2020 - 08:37
La cooperativa Miralcamp Fruits ha rebut el primer Premi Internacional Millor Poma Golden 2020, organitzat per Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), en un acte que ha tingut lloc a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida.
L’acte ha estat presidit pel vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, acompanyat del també vicepresident Ferran Accensi i del diputat Ramon Cónsola. També hi era el cap sectorial de la fruita dolça de JARC, Sergi Balué; el president de JARC Lleida, Joan Carles Massot; la gestora adjunta de l’Àrea de Producció Vegetal i gestora d’Innovació de l’IRTA, Rosa Altisent, el president de Miralcamp Fruits, Gerard Balp, i el comercial, Àlex Herrera.
Fruita d’alta qualitat sensorial
El premi s’organitza amb la finalitat de reconèixer i estimular la labor realitzada pels productors i centrals hortofructícoles per proporcionar al consumidor fruita d’alta qualitat sensorial.
Segons ha explicat Rosa Altisent «la poma guanyadora es caracteritza pel seu color de la pell verd trencant a groc sense cara rosada, i una dolçor elevada que juntament amb el nivell d’acidesa baix, que fa d’ella una mostra de molt agradable gust en boca. La textura d’aquesta destaca per la seva crocantor i fermesa alta i una sucositat equilibrada.»
I es que, per triar la poma guanyadora, s’han utilitzat diferents paràmetres que defineixen una bona poma Golden, quant a dolçor, acidesa, fermesa o suculència, tenint en compte que es busca que aquesta varietat es pugui comercialitzar a un preu remuneratiu per al productor, certificant la qualitat als consumidors.
http://www.diputaciolleida.cat/IRTACom a guanyadora, Miralcamp Fruits, rebrà un estudi organolèptic de la poma premiada, així com un estudi de màrqueting i comunicació per al posicionament del producte al mercat.
Trobar l’excel·lència
En aquest sentit, Jordi Latorre ha destacat que aquests premis ajuden a “treballar per trobar l’excel·lència” en un producte que des de fa més de 50 anys “ha portat una gran riquesa a les terres de Lleida”. Per això, ha felicitat JARC per la iniciativa “perquè accions com aquesta ens ajuden a ser més competitius i a oferir productes de primera qualitat”.
Per la seva part, Gerard Balp s’ha mostrat satisfet pel premi i ha demanat que se segueixi potenciant la producció i el consum de la fruita que es produeix a les terres de Lleida.
Per la seva banda, Sergi Balué ha explicat que enguany ha estat el de major participació, amb presència de poma de Girona, l’Aragó i Polònia, i ha insistit en el fet de donar valor al producte “que és de gran qualitat”, recordant que aquest és un sector que dona molts llocs de treball.