Els blaugrana Mohamed Zarhouni i Montse Mas s’han proclamat campions de Catalunya de Cros en imposar-se a la prova celebrada a Mollerussa diumenge al matí i on s’hi han aplegat prop de 2.000 atletes. El campionat es disputava tant a nivell individual com per clubs, proclamant-se campions en aquesta modalitat d’equips el CA La Sansi, tant en homes i en dones. Els millors atletes de Ponent han estat Ricard Pastó i Eva Ribalta, ambdós dels Xafatolls.

Pel que fa a la prova masculina, després de gairebé 10 kilòmetres de lluita, el triomf s’ha decidit per només 5 segons de marge en favor de Mohamed Zarhouni, del FC Barcelona, pel davant del seu company de club Ibrahim Ezzaydouny. El primer ha fet un temps de 29.31, per 29.36 del segon, i ben a prop ha entrat també el tercer classificat, Jonathan Romeo (CA Lloret-La Selva), amb 29.39. El primer classificat de les comarques de Ponent ha estat Ricard Pastó (Xafatolls), al lloc 11 amb un temps de 30.55. Pel que fa a l’apartat d’equips, el campió, el CA La Sansi, ha totalitzat 47 punts, i l’han seguit el CA Montornès, amb 66, i el Cornellà At., amb 91.

Femenina

Quant a la categoria femenina, la cursa ha estat un duel entre les dos màximes favorites, Montse Mas (FC Barcelona) i Laia Andreu (CA Granollers). Al final, la blaugrana s’ha endut el triomf amb un temps de 34.34, amb Laia Andreu entrant segona a 20 segons (34.54). El tercer lloc del podi ha estat per a Janeth Becerra (CA La Sansi), tercera amb 35.26. La millor representant dels clubs de Ponent ha estat Eva Ribalta (Xafatolls), que ha entrat al lloc 15 amb 38.10. Per clubs, el CA La Sansi ha guanyat en sumar 35 punts, per 40 de l’Avinent Manresa i 44 del CA Granollers.

Organitzada per l’Ajuntament de Mollerussa i l’AA Xafatolls, la prova ha comptat amb un centenar de voluntaris i ha tingut com a escenari ha estat el Parc de la Serra, amb la pista d’atletisme com a punt de sortida i arribada. La cursa sènior s’ha disputat sobre un recorregut de 9.600 metres. Per tal de donar cabuda a totes les categories, s’han habilitat quatre circuits diferents que, a banda de la pista d’atletisme, també recorreran el circuit de cros d’hípica i el d’autocros.

Aquesta competició tornava a les comarques de Ponent després de 25 anys d’absència, quan es va celebrar a Arbeca. Concretament, aquesta ha estat la setena vegada que el Campionat de Catalunya de Cros se celebrava a Ponent, ja que s’ha disputat dos cops a Lleida, dos a Arbeca, un a Almacelles i ara dos també a Mollerussa. La darrera vegada en què es va celebrar a la capital del Pla d’Urgell va ser al 1985.