L’Ajuntament de Linyola planeja traçar camins escolars per dins del municipi que ajudin a millorar la mobilitat i la seguretat dels alumnes durant el seu desplaçament cap a l’escola El Sitjar.

Aquestes conclusions van ser preses després de la trobada de l’alcalde Àlex Mases amb els alumnes de dos cicles de l’escola pública del municipi. Durant aquesta trobada els escolars van explicar a l’alcalde els resultat de l’enquesta de mobilitat que han dut a terme tots els estudiants per conèixer com arriben a l’escola. Segons l’enquesta, ha explciat Mases, “hem descobert que més del 60% dels nens que estudien a l’escola El Sitjar s’hi desplacen a peu o en bicicleta, la resta en vehicle. Aquesta trobada ens ha servit per posar en valor la necessitat de traçar en el mapa les rutes per on és desplacen majoritàriament aquests alumnes i convertir-les en camins escolars. Això vol dir que durant les hores que s’efectuïn aquests desplaçaments mirarem la manera de millorar la mobilitat d’aquestes rutes, ja sigui amb agents cívics per organitzar el transit o prioritzant el pas de les bicicletes, per exemple”.

Amb aquestes mesures, el consistori, assegura, millorarà la mobilitat dels alumnes durant els desplaçaments cap a l’escola. L’alcalde ha comentat que“dins les rutes escolars ubicarem agents cívics. La idea és facilitar que siguin els mateixos alumnes i persones voluntàries que facin aquesta tasca. També seran els alumnes de ‘El Sitjar’ els que treballaran amb l’ajuntament en la identificació, disseny i implementació d’aquests camins escolars”.

L’alcalde també es va comprometre amb els estudiants a millorar i ampliar els estacionaments per a bicicletes.