L’Ajuntament de Linyola, la Parròquia i el Centre Excursionista de Linyola estan enllestint els darrers detalls de la tercera cronoescalada al campanar de l’església de Santa Maria, un acte que ja s’ha consolidat dins dels actes de la Festa Major, que enguany se celebra del 17 al 19 d’agost.

La competició tindrà lloc el diumenge 19 d’agost a dos quarts de set de la tarde, i consistirà en l’ascensió a la torre de 30 metres del campanar, que té més de 120 graons circulars, el que equival a un edifici de cinc plantes.

L’alcalde de Linyola, Àlex Mases, ha explicat que el lema de la prova és «125 escales, 30 metres, 1 objectiu». Mases ha afegit que “hi haurà 6 categories, 3 per edat i 3 per sexe. L’activitat es limita a 60 persones en total o 10 persones per categoria. Abans de fer la prova, tots els participants que ho desitgin podran examinar el recorregut.”

La sortida és farà del mig de la plaça l’església. El crono s’iniciarà un cop fet el compte enrere de 3 i just desprès de la baixada de bandera. L’alcalde ha detallat que “la pujada consta de 5 trams: Plaça-cor, cor-rellotges, rellotges-golfes, golfes-campanes, campanes-terrassa. El crono s’aturarà quan el pujador toquí amb la mà el pal central de la terrassa. Tots els participants sortiran individualment i tindran un temps màxim de 2 minuts per entrar a classificacions. Per seguretat, no hi haurà més d’una persona pujant simultàniament”.

L’organització muntarà a la plaça de l’Església diversos envelats i taules per fer inscripcions i avituallament líquid. També és muntarà un envelat a la terrassa amb avituallament líquid.

La inscripció és gratuïta i quedarà formalitzada amb el registre presencial el mateix dia de l’activitat.