L’Ajuntament de Linyola ha iniciat un cicle d’audiovisuals d’autors locals que es podran veure els dissabtes i algun diumenge de febrer i març. Els projectaran a la sala Pau Casals i es podran veure diferents documentals elaborats pels linyolencs Joan Gesé i els germans Laia i Jordi Soldevila.

L’ alcalde de Linyola, Àlex Mases, ha explicat que aquest cicle vol posar en valor l’obra dels autors linyolencs, amb una important aportació documental local i comarcal ja que “els documentals de Joan Gesé són sobre efemèrides recents les quals succeeixen a Linyola o estan protagonitzades per persones del municipi. Per exemple el documental ‘Les Avellanes’ és un reportatge de la visita al monestir de Les Avellanes organitzat per les Aules d’Extensió Universitària de Linyola, i el documental ‘Campanes’ mostra l’arranjament de les campanes de la nostra església de Santa Maria, les quals van quedar malmeses pel temporal de l’agost de 2016”.

Trilogia

Duran el mes de març s’emetrà la trilogia ‘La Memòria del Pla’, dels germans Soldevila, un documental sobre la Segona Guerra Civil i els primers anys del franquisme als pobles del Pla d’Urgell. Es podrà veure, ha dit Mases, com “60 avis i avies de la nostra contrada expliquen en primera persona fets que es van viure a la nostra comarca durant la Segona Guerra Mundial i que són transcendents per a la història del nostre país”.

Camp de futbol

El proper documental serà ‘Camp de Futbol’, de Joan Gessé, un documental sobre la festa d’inauguració de les millores del camp de futbol de Linyola i l’homenatge a Josep Maria Fuster, que s’emetrà el dissabte 23, a dos quarts de vuit del vespre.

Les fotografies són de Joan Ramón Tarragó, la persona de la fotografia sola és Joan Gesé, i la de grup és la de Joan Gesé amb representants de les Aules d’Extensió Universitària de Linyola, el dia que és va emetre el documental ‘Les Avellanes’, el passat dissabte dia 9 de febrer.