L’Estany d’Ivars i Vila-sana busca un director tècnic i podria baixar el nivell d’aigua per la seva renovació

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
30.10.2019 - 08:44
Actualització: 30.10.2019 - 09:44

El Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana s’ha reunit per primera vegada després de la renovació de la presidència, que correspon al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, amb l’objectiu d’aprovar el programa d’activitats per a l’any 2020. En la reunió de dimarts també s’ha començat a valorar les necessitats de pressupost i de relació de llocs de treball de cara a l’exercici vinent, amb la voluntat de reforçar la cura d’aquest espai natural.

Al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i amb l’assistència dels membres del Consell General del Consorci de les sis administracions que en formen part: Diputació de Lleida, Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Universitat de Lleida i els ajuntaments d’Ivars i Vila-sana. S’han analitzat els principals reptes que a curt i mitjà termini té l’Estany, “un referent turístic i mediambiental de la comarca i de tota la plana de Lleida”, en paraules de Joan Talarn.

Director tècnic

El Consell General ha valorat la necessitat d’incorporar en pocs mesos la figura d’un director tècnic que exerceixi les funcions de coordinació, gestió ecològica i promoció de l’ús públic a l’estany. Cal recordar que actualment aquesta figura de director tècnic està vacant. D’altra banda, en aquest moment també s’està actualitzant el Pla d’usos i gestió de l’estany a través d’un encàrrec específic que es va fer al biòleg Jordi Sargatal, que es preveu que estigui enllestit a principis de l’any vinent.

Recuperació

Aquest Pla d’Usos contempla que al llarg de l’any vinent l’Estany porti a terme una acció de recuperació del sistema aquàtic, propi dels ecosistemes mediterranis, consistent en abaixar un metre el nivell de les aigües per ajudar a renovar-ne els nutrients de cara a les poblacions de peixos existents.

En l’àmbit ambiental i social d’aquest espai, s’ha incidit especialment en els projectes de millora de la zona lacustre, contemplats dins del programa FEDER Ponent Actiu, que impulsa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i que incidirà sobre les zones de descans de l’entorn, així com la redefinició del Pla d’Usos i de Gestió de l’Estany, actualment ja en curs.

El plenari del Consell General també ha aprovat la pròrroga del contracte de manteniment i vigilància de l’Estany per un any més i s’ha emplaçat a abordar en una propera reunió la composició del consell executiu del Consorci.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any