La gent gran ha estat la protagonista de la programació de dijous de les Festes de Sant Isidori amb el tradicional dinar en el qual han participat unes 400 persones i en el marc del qual s’ha fet un reconeixement a aquells veïns i veïnes que han arribat als 95 anys de vida.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha destacat la “vocació de servei de la gent gran alhora de fer ciutat”. Enguany i a banda del president del Consell Comarcal, Josep Maria Huguet, i altres autoritats, també hi ha estat present el Bisbe de Solsona, Xavier Novell, qui ha valorat la importància d’homenatjar la gent gran ja que gràcies també a ells Mollerussa és la que és.

La jornada ha començat a dos quarts d’una del migdia amb una eucaristia a l’església parroquial. Posteriorment, s’ha celebrat el dinar al pavelló Onze de Setembre, durant el qual s’han lliurat diferents guardons i s’ha fet un reconeixement a 12 avis i àvies que enguany han complert 95 anys, als que s’ha entregat una placa commemorativa, bé personalment o a través d’algun familiar. Abans de començar el dinar, la colla sardanística nascuda l’any passat en el marc del Casal per a la Gent Gran amb motiu de Mollerussa Capital de la Sardana ha fet una demostració. Així mateix, una sessió de ball ha servit com a cloenda a la Diada dels Avis.

Els actes de les Festes de Sant Isidori continuen avui divendres al Teatre L’Amistat amb la gala de lliurament del XXIX Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, que serà conduïda per la presentadora de Lleida TV, Mariví Chacón i comptarà amb l’acompanyament musical de &The Band, l’orquestra d’adults de l’Escola Municipal de Música.

Dissabte tindrà lloc la IX Trobada Bastonera a partir de dos quarts de sis de la tarda a la plaça Major amb la participació de Ball de Bastons del Clot, Bastoners de Gavà, Ball de bastons de l’Espluga de Francolí i la Colla bastonera del Casal Popular L’Arreu, amfitrions i organitzadors de l’encontre. A més i com a novetat, també hi participaran la colla infantil de les Arrels. També dissabte a les set de la tarda a l’Ajuntament es farà un acte d’agraïment a l’Agrupació Sardanista de Mollerussa amb motiu de la tasca duta a terme durant l’any en que la capital del Pla d’Urgell ha estat Capital de la Sardana. Després, a un quart de nou del vespre es farà la Missa de vot del poble en honor a Sant Isidori amb la posterior anada en manifestació a la capella del sant per venerar-lo i cantar-li els goigs.

Les festes tindran el seu punt i final diumenge amb la XX Trobada de Puntaires, que organitza l’Associació de dones Albada i en la que s’espera a partir de les deu del matí al Firal la participació de prop d’un miler de persones. A les dotze del migdia a la plaça del Teatre L’Amistat es farà un vermut popular amb l’actuació del trio Contrapunt mentre que el darrer acte serà a dos quarts de set de la tarda al Teatre L’Amistat amb el concert a càrrec de l’Orfeó Renaixença, que servirà també per presentar el CD del 40è aniversari.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]