L’avantprojecte del Complex Sant Roc configura un nou espai educatiu, cultural i esportiu pel Palau d’Anglesola

VilaWeb
Moment de la vídeo-presentació de l'avantprojecte
VilaWeb Mollerussa
23.11.2020 - 11:49
Actualització: 23.11.2020 - 12:49

Un avantprojecte amb una «mirada de futur… pensant en una perspectiva de creixement» del Palau d’Anglesola gràcies a «sumar capacitats de treball» de cinc arquitectes del Palau d’Anglesola que han sabut trobar punts en comú a partir de pensaments i mirades diferents.

Així ha definit l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, l’avantprojecte del Complex Sant Roc que dijous van presentar telemàticament (vídeo) els cinc arquitectes del Palau (Jacint Alsina, Lluís Guasch, Marc Santacreu, Jorgina Tàpies i Maria Tàpies, que hi viuen o hi han nascut) que l’han ideat i que reconfigura totalment l’actual zona educativa i esportiva de Sant Roc.

El nou projecte neix a partir de la voluntat d’unificar l’escola Arnau Berenguer en un sol espai, on també s’hi ha de fer una llar d’infant o escola bressol.

Mirada de futur

La proposat presentada, però, va més enllà del nou espai educatiu i en el temps, ja que, a partir de la supressió de l’actual camp de futbol (que aniria a un altre lloc), crea una gran via que uniria el passeig Ramon Espinet amb el carrer Lluís Companys i fins davant el poliesportiu. També preveu un espai anomenat Àgora, que es podria destinar tant a activitats educatives com culturals. Al mateix temps permetria l’ampliació de les piscines municipals així la creació de zones esportives com un gimnàs o pistes d’esport. I sense oblidar una possible futura ampliació dels equipaments educatius, més enllà del que ara es faci.

Balcells ha destacat la capacitat de treball en equip que han mostrat els cinc arquitectes on, ni la diferència d’edat ni de plantejaments ha estat un obstacle per aconseguir un projecte comú present i de futur, presentant un seguit d’idees que han posat sobre paper els Serveis Tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Concurs d’Idees

Coincidint amb la presentació l’avantprojecte, l’Ajuntament està elaborant, amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes, el Concurs d’Idees que té dos fases. Una que recull les propostes que hom vulgui presentar i d’on sortiran cinc propostes. I d’aquí ha de sortir el projecte final que al juny de l’any vinent hauria de tenir els plànols fets.

Estiu 2022

Amb el projecte final presentat s’obre el període de licitació i, a mitja tardor, adjudicar l’obra que hauria d’estar enllestida a l’estiu de 2022. L’alcalde del Palau ha dit que el projecte es licita de manera conjunta tot i que ha recordat que el financíen dos departaments diferents, Educació, per una banda, i Territori i Sostenibilitat, per altra.

Tres fases

Tornant a l’avantprojecte presentat dijous, també es van esmentar les tres fases de construcció que preveu. Així, la primera suposa la construcció dels equipaments educatius i que conviurien amb l’actual camp d’esports. Una segona comportaria el canvi d’ubicació del camp de futbol i permetria l’obertura del vial que comunicaria l’avinguda Ramon Espinet fins al poliesportiu. Sobre el canvi de lloc del camp de futbol, Balcells ha recordat que el manteniment de l’actual només podria fer si s’aixecava (perquè es troba en una zona que s’inunda), el que suposaria, també, fer-lo de nou. Per últim, una tercera fase preveu la urbanització de l’Àgora.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any