Junts per Catalunya (JxCat) Mollerussa va presentar dimecres al vespre, al Teatre L’Amistat, la seva proposta municipal pels propers 4 anys, on es vol «parlar de persones». En l’acte central de campanya de la candidatura encapçalada per Marc Solsona, també hi van intervenir Anna Tarrés i Xavier Trias, que el van obrir i tancar, respectivament.

L’actual alcalde de Mollerussa i candidat per JxCat Mollerussa, Marc Solsona, va anar cridant un per un als diversos membres de la llista, que van pujar a l’escenari de L’Amistat on van exposar les raons per ser-hi i on també hi va haver un record per als presos i exiliats polítics catalans.

Solsona va anar exposant d’una manera ràpida diverses propostes pels propers 4 anys, matisant algunes de les més destacades i dient que serien explicades en els propers dies.

Ho va fer amb la prèvia de que «el que portem ho puguem complir», cosa que creia s’havia fet en gran mesura durant aquest mandat, amb el «compromís de la feina feta» i que encara hi havia moltes coses per fer.

Va recordar que s’havien executat grans actuacions en infraestructures (enumerant-les), a l’hora que «un sanejament econòmic» de l’erari públic, i que ara era temps de «parlar de persones».

Pisos tutelats

El candidat de JxCat Mollerussa va recordar que hi ha dèficit de places residencials per a la gent gran, però que Mollerussa no té la capacitat per a construir una residència, pel que va fer una crida al «enginy cooperatiu». Així , va dir que ja s’estava parlant per finalitzar i convertir «immobles inacabats» en «pisos tutelats» que ajudin a cobrir aquestes mancances. També va apuntar altres actuacions que s’anirien presentant durant els propers dies relacionades amb el benestar directe de les persones.

Pla Comunitari

Una altra proposta fou el Pla Comunitari on es contemplin i es preveguin les diverses etapes de la vida a Mollerussa i sigui «un solucionador de la realitat». També va parlar d’una aplicació per participar en la vida de la ciutat o fomentar les activitats i promocionar els joves.

Va fer esment a l’aplicació d’un Pla de Protecció d’animals i el desenvolupament d’un refugi d’animals a la comarca.

Infraestructures

Tot i el que s’ha fet aquests anys, Marc Solsona va parlar de propostes d’infraestructures com la creació d’un parell de polígons (a tocar de l’autovia i a la carretera de Torregrossa). També hi entraria l’estudi d’un autobús urbà (fins i tot amb ramificacions comarcals), una xarxa de carri-bici, la implementació de vehicles elèctrics o el desenvolupament del vial nord.

També va parlar de plantejar un institut d’emprenedoria empresarial i la utilització de les noves tecnologies.

Tot plegat per aconseguir una ciutat millor i que «la gent miri Mollerussa amb certa enveja» i des de la «estima irrenunciable al municipi».

Tarrés

Marc Solsona va agrair la presència suport de l’ara parlamentaria Anna Tarrés i l’ex-alcalde de Barcelona, Xavier Trias, així com la també parlamentària Montse Macià.

Tarrés també va agrair a Solsona l’ajuda que li havia donat en la seva nova etapa com a política i va considerar que el candidat per JxCat a l’alcaldia de Mollerussa reunia les qualitat de «treball, innovació i gestió d’equip» que calia per a ser un bon alcalde.

Trias

L’exalcalde de Barcelona va valorar el treball en grup a l’hora de gestionar adequadament un consistori i va considerar que la proposta de JxCAt era una bona opció.

Trias, però, també va dirigir el seu missatge cap el record als candidats de JxCat que o be són a la presó «d’una manera injusta i indignant» (Jordi Font) o a l’exili (Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí). I va fer una crida al vot de la llista encapçalada per Puigdemont «perquè pugui explicar (a Europa) que Catalunya és una nació en situació difícil i en un estat de dependència de l’Estat espanyol humiliant».

Va retornar al sentit de l’acte dient que «necessitem ser forts» als ajuntaments i que es guanya amb un equip i lideratge clars» en referència a la candidatura de Marc Solsona i JxCat Mollerussa.