L’antic Musicland encara els darrers detalls per a ser, al setembre, la nova seu dels escoltes

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
31.07.2019 - 07:19
Actualització: 31.07.2019 - 09:19

L’Ajuntament de Mollerussa està a punt de donar per finalitzades les obres de reforma i redistribució de l’edifici de l’antiga discoteca Musicland, la qual ha estat habilitada com a seu per a l’Agrupament Escolta Cal Met per l’empresa adjudicatària, Edifisa Enter S.L.

Així ho ha indicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant la visita d’obres que s’ha fet a l’equipament, al qual li falten els últims retocs i la neteja final per poder cedir-lo a l’entitat per tal que el nou curs al setembre ja es pugui començar a les noves instal·lacions. Solsona ha dit que es tracta “d’una obra volguda i compromesa amb l’agrupament que celebra enguany 50 anys d’història sent una entitat molt arrelada a la ciutat, que treballa en l’educació del lleure i la formació amb una tradició important”.

Espai dinamitzador

El primer edil també ha assenyalat que, d’aquesta manera, també s’acompleix la voluntat dels germans Freixes-Badia, els quals en el seu dia varen fer donació de l’immoble al consistori, per tal que fos destinat a usos socioculturals i esdevingués un espai referent a la ciutat. Solsona ha afegit que amb l’adequació d’aquest espai, lligat també a les obres de millora del carrer de Prat de la Riba que s’estan duent a terme, “comencem a generar un flux de dinàmiques en aquesta zona de Mollerussa, que s’havia desconnectat un mica del centre amb la remodelació del nucli urbà a través del Pla de Barris”. “És una obra que permetrà noves rutines en l’àmbit de la ciutat i servirà de motor per a l’activitat econòmica”, ha assegurat.

Les obres, que han comptat amb un pressupost de 290.400 euros dels quals 90.000 han estat subvencionats per la Diputació de Lleida, han suposat la reforma interna de l’edifici, que té una superfície de 946 metres útils, dels quals 809 s’han destinat a dependències de l’Agrupament escolta Cal Met mentre que la resta s’habilitaran, en una segona fase, com a sala polivalent per a actes de petit format i també un magatzem. Pel que fa a les dependències dels escoltes, a banda de les set sales per a les diferents branques, s’ha habilitat també una petita cuina i s’han adequat serveis per a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, cal recordar que quan al 2017 es va dur a terme la substitució de la coberta existent de plaques de fibrociment per una de nova de panells de sandvitx, ja es van edificar tres patis de llums coberts per dotar les dependències de llum i ventilació natural.

La remodelació manté detalls decoratius de la discoteca que fou

Tot i la remodelació, el consistori ha volgut mantenir alguns dels elements decoratius del que fou una discoteca amb capacitat per prop de 800 persones, com encara resa el cartell de l’entrada per la part del darrere. Així, per exemple, entre altres detalls com uns cotxes de llauna que vestien una de les parets de l’entrada per la pista del darrere, es manté també un dels taulells de la recepció de l’edifici i el color blau de les parets de la darrera època de la discoteca. També queda pendent d’una altra fase de reforma, la terrassa d’estiu a la qual s’accedeix pel carrer de Sant Isidori i que, quan comenci a funcionar l’equipament, actuarà com a zona de recepció dels infants i joves usuaris del Cau.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any