L’Agrupació Sardanista de Mollerussa, Premi Sardalleida 20150101

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Marc Rovira
22.11.2015 - 10:14
Actualització: 22.11.2015 - 11:13

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa va rebre dissabte, a les Borges Blanques i dins de la XXI Nit de la Sardana, el Premi Sardalleida 2015.

L’entitat es va fundar el 1946 i, ha criteri de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, organitzadors de la Nit de la Sardana, «no ha parat de treballar per a la cultura del nostre país, la catalanitat i sobretot per a la sardana».

Entre altres mèrits també es destaca l’impuls de colles sardanistes o l’organització de concursos, aplecs, ballades, cursos d’ensenyament, programes de radio i altres activitats com la final de punts lliures de fa dos anys o la Nit de la Sardana de l’any passat.

A més a més, Mollerussa serà la Capital de la Sardana el 2016, una titularitat proposada per l’Agrupació Sardanista de la capital del Pla d’Urgell.

Toni Albà, Premi Rotllana 2015

En el mateix acte, l’actor Toni Albà va rebre el Premi Rotllana 2015, tant per la seva trajectòria professional com la defensa del país, la seva cultura i tradicions. A més de la seva estima manifesta de la sardana que l’ha portat, enguany, ha apadrinar la colla sardanista Estelats d’Agramunt.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any