L’Agrupació Sardanista de Mollerussa va estrenar l’agenda d’activitats de 2019 el diumenge, 6, amb la ballada de la festivitat de Reis i on es va estrenar la sardana “Nadal a Mollerussa” del compositor golmesenc Òscar Barquè per encàrrec de l’entitat.

L’estrena durant la ballada, al Teatre L’Amistat, va tenir molt bona rebuda per part del més d’un centenar de sardanistes que s’hi van aplegar a l’Amistat.

Segons l’Agrupació Sardanista, “Nadal a Mollerussa” és «una felicitació de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa per a tots els mollerussencs i mollerussenques i per a tots els forasters que ens visiten al llarg de l’any per tal de desitjar-los: Pau, Felicitat i Prosperitat» Al mateix temps també és un agraïment «a l’Ajuntament de la ciutat pel seu constant suport a l’entitat i a la promoció i difusió de la nostra dansa.

Amb un repertori eminentment nadalenc, interpretat per la Cobla Tàrrega, l’agrupació mollerussenca recupera les ballades de sardanes en festes nadalenques i en un indret tan emblemàtic com és el Teatre l’Amistat.

Òscar Barqué

Òscar Barqué, que actualment compta amb 37 sardanes compostes, també va ser l’autor de “Mollerussa Capital de la Sardana 2016” estrenada el 12 de març de 2016 en el teatre l’Amistat, amb motiu de la proclamació de la capital del Pla d’Urgell com a Capital de la Sardana 2016. Altres títols són: L’avi de Banyoles, La Verge del Lliri, Un quatre i cinc fan deu, Un quart de segle dedicada als 25 anys de la Bellpuig Cobla, Estol-Espígol per la colla agramuntina, Verdú a Sant Flàvia o Colla Mainada entre altres.

La pròxima ballada programada per l’Agrupació Sardanista de Mollerussa serà el 14 d’abril amb motiu de la diada de Rams amb la Cobla Vents de Riella.