La Trobada de la Dona de Bell-lloc d’Urgell fa una crida a les dones a participar en el món de les TIC

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Miquel Bresolí
01.12.2019 - 18:22
Actualització: 01.12.2019 - 19:22

VilaWeb
VilaWeb
X.Llavina va participar en la XI Trobada de la Dona Rural de Bell-lloc d'Urgell
La presentadora de Revolució 4.0 va donar veu a les assistents

La XI Trobada de la Dona Rural de Bell-lloc d’Urgell es va fer dissabte sota el lema «Dona i TIC», a la Incubadora d’Empreses. El centenar d’assistents a la jornada, la majoria dones, van rebre de primera mà el missatge de la poca participació de la dona en el món de les TIC i la necessitat de fer-ho, per a que no quedi despenjada d’un sector que ja es vital en el món actual.

Una mala predisposició familiar al que són carreres tècniques com programadors informàtics, massa associats a l’home, es va plantejar com un dels principals motius per a que la dona no participi d’una manera activa en el món de les TIC. Tot i que es va parlar de que si que hi són present en espais com el màrqueting digital o com a community manager, es va trobar a faltar com a empresàries o emprenedores.

La presentadora i responsable del programa de TV3 i Catalunya Ràdio, Revolució 4.0, Xantal Llavina va considerar que cal «empoderar a les dones a les noves tecnologies» i que hi ha d’haver propostes amb el suport de l’administració. Per altra banda que dir que calia donar a conèixer les empreses tecnològiques de Ponent i altres indrets de Catalunya, més enllà de Barcelona, per donar a a conèixer Catalunya com un país innovador, una «smart country».

Per la seva part el tècnic de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i director tècnic de la Incubadora d’Empreses, Roger Bosch també va insistir en que cal «visibilitzar les dones en el món tecnològic i que estudiïn» carreres relacionades.

Com una trobada consolidada va qualificar l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Ramon Cònsola, la Trobada de la Dona Rural, que enguany havia optat per una temàtica que «creiem és el futur…la informació i la comunicació seran bàsiques». Es va referir al baix index de dones en les carreres universitàries tècniques, un 20%, i en el món laboral relacionat, entre un 20 i un 30%, pel que cal informar des de l’etapa escolar de la necessitat de que la dona entre en el món de les TIC.

Durant la Trobada, a meś de Xantal Llavina, hi va haver una taula rodona de dones vinculades a empreses TIC i es va fer debat amb les assistents de l’acte, que fou presentat per la presentadora de TV Lleida, Mariví Chacón.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any