El darrer numero de la revista Barret Picat de Linyola, el 222, inclou una edició especial que, sota el nom de «Lleida Dibuixada. Ninots i dibuixants» ens torna a parlar (i en certa manera, descobrir) dibuixants i ninotaires de les comarques de Ponent. I ho fa amb la col·laboració de noms destacats com Ermengol, Alfonso López, Jaume Capdevila «Kap», Teresa Pinyol, Jordi Artigas, Núria Mallol, Glòria Vidal, Jordi Roca o Pereanton sota la direcció d’Esteve Mestre, direrctor de Barret Picat.

I es que em 24 pàgines podrem saber més de Joan Oliva (que va desenvolupar la major part de la seva obra a l’Argentina) o Frederic Letamendi «Leta». Descobrir les il·lustracions de premsa de principi del segle XX o la premsa satírica de les comarques de Ponent. També sabrem com treballa l’Escola Ermengol i farem un repàs als 38 anys de dibuixos a Barret Picat i veure les caricatures d’alguns dels responsables de que la publicació linyolenca estigui a punt d’arribar a la quarantena.

Un període de temps en que la revista ha tingut una especial dedicació a descobrir o recuperar dibuixants de les comarques de Ponent. Destaca el treball dedicat a Melcior Niubó i Santdiumenge «Niu» amb un especial inclòs en el número 198, publicat el juny de 29014, així com els articles sobre Shum, Xavier Gosé, E.Crous-Vidal o l’inèdit de Carles Mostany.

Per altra banda, Barret Picat també va publicar un número especial sobre la llibertat d’expressió que va sortír el febrer de 2015 tot just després de l’atemptat contra la revista francesa Charlie Hebdo.