La renovació del pla d’usos i gestió de l’Estany d’Ivars i Vila-sana centra el debat del Consell General del Consorci

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
10.02.2017 - 09:03
Actualització: 10.02.2017 - 10:03

El 2007 es va fer el pla d’usos i gestió de l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Un pla que havia de durar 5 anys però que encara ara no s’ha renovat. La seva renovació, adaptant-lo a la situació actual, com pot ser l’ús de la reformada masia de Cal Sinén, ha estat el tema central de la reunió del Consell General del Consorci de l’Estany que, per primera vegada, s’ha fet a cal Sinén.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Huguet, parlant de la revisió del pla d’usos i gestió, ha apuntat que és un bon moment per reflexionar i cercar formes de tenir ingressos des d’aquest mateix espai. Huguet també ha exposat la voluntat de condicionar, per mitjà de les obres, un espai dedicat a la gent amb una bona senyalització, taules de pícnic… Cal recordar que cal Sinén segueix amb les obres que la convertiran en centre d’interpretació ambiental.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, també ha fet referencia a la importància de reflexionar sobre el pla d’usos escoltant a totes les parts i no només des del Consell General, sinó també per mitjà del Consell Assessor. Ha incidit en l’àmbit ecològic i també en l’àmbit social, apuntant que actualment l’Estany és un espai natural d’èxit amb activitats que conviuen amb el territori i les seves activitats econòmiques i que respecten el medi ambient. Ha donat valor, a més, a la gran acceptació social de l’espai, pel que hi passen anualment més de 40.000 persones i al fet que les obres s’hagin executat en un moment que no era el més favorable.

Encara no hi ha un calendari d’actuació establert però en el proper Consell General, segons ha dit Reñé, està previst programar una reunió per parlar exclusivament de la revisió del pla d’usos per donar més valor a la masia.

Obres

Tot just de les obres que s’hi estan fent a la masia, en va parlar dimecres el director general de Turisme, Octavi Bono, en la visita que va fer a l’espai. Acompanyat de la cap de servei de Planificació Turística, Clara Plana, Bono va valorar positivament les obres que es fan a Cal Sinén i que s’estava fet una «aplicació molt adequada» del Pla de foment territorial de turisme que ha de permetre que, enguany, Cal Sinén esdevingui un Centre d’Interpretació Ambiental. Els representants de Turisme també van visitar l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any