La recuperació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana obre el camí a nous usos de l’espai natural

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
23.05.2017 - 06:53
Actualització: 23.05.2017 - 08:53

VilaWeb
VilaWeb
J.Reñé, president de la Diputació de Lleida, entitat la que queda adscrita el Consorci
L'adequació de Cal Sinén i el seu entorn, una de les prioritats pel futur més immediat de l'Estany

Deu anys després de que es redactés el Pla d’Usos i Gestió de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, el consorci de l’espai natural dóna a aquest per recuperat i en prepara un de nou per adaptar-lo als nous reptes on prevaldrà, però, «un respecte ambiental absolut».

Ho ha dit el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la reunió del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, entitat que ara queda adscrita a la Diputació. Reñé ha indicat que cal plantejar nous instruments a l’Estany d’Ivars i Vila-Sana per encarar el futur, ja que el Pla d’Usos i Gestió que es va redactar l’any 2007 ja ha assolit més del 83% dels 53 projectes que es van planificar. Pel president de la Diputació “aquell document es va crear amb el criteri de recuperar l’Estany, ara que ja està totalment recuperat, cal iniciar una nova etapa per adaptar aquesta realitat a les necessitats i demandes del que és un espai natural amb un respecte ambiental absolut”.

Nova etapa

En aquest context de nova etapa, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana també demanarà a la Direcció General de Turisme una pròrroga fins al maig de 2018 per executar 116.000 euros més a la millora de Cal Sinén.

Aquesta quantitat servirà per adequar la sala d’Audiovisuals, fer la il·luminació de la planta soterrada, habilitar el camí d’accés a Cal Sinén, instal·lar una antena per donar servei de wi-fi i per la compra de mobiliari. Sumant aquests 116.000 euros, el Pla de Foment haurà invertit un total de 371.000 euros.

Entorn

D’altra banda, en el marc del projecte Ponent Actiu, que a través de la Diputació va obtenir ajuts del fons Feder, l’entorn de l’estany també construirà un espai d’aparcament a l’entrada per ajudar a limitar el accés de vehicles a Cal Sinén contemplant també les demandes del sector de les autocaravanes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any