La plantada de 150 nous plataners i la inauguració d’una tanca perimetral per preservar l’indret natural del Salt del Duran seran els eixos de la I Jornada Pro Banqueta, promoguda per l’associació Amics i Amigues de la Banqueta amb la col·laboració dels ajuntaments de Mollerussa, propietària del Salt del Duran, i de Golmés, terme en el qual es plantaran els arbres i que tindrà lloc el diumenge, 28.

Les claus d’aquesta iniciativa les han donat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de membres de l’entitat, presidida per Pau del Valle.

Solsona ha destacat la importància de recuperar aquest patrimoni natural, ja que en l’indret on es plantaran els arbres ja n’hi havia hagut i van desaparèixer, una importància que agafa més força pel fet de comptar amb la col·laboració i patrocini en especial de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell i també de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Per la seva banda, Pau del Valle ha explicat que la festa començarà a les vuit del matí amb una caminada dels inscrits des de davant dels Mossos d’Esquadra i fins a la cruïlla amb la carrerada de Golmés on s’iniciarà la plantada dels arbres. La festa seguirà a les onze del matí al Salt del Duran amb un esmorzar popular i la inauguració de la tanca perimetral de protecció de l’indret. La construcció de la tanca està finançada amb els 749 euros que va aconseguir l’entitat amb el concurs L’Espenta que es complementen amb els 3.600 que aporta l’Ajuntament de Mollerussa per fer possible la seva construcció. Precisament la presentació de la jornada ha servit perquè Jordi Vives, com a representant del concurs de L’Espenta, fes el lliurament simbòlic de l’aportació al presentar el projecte al concurs que té per objectiu promoure nous projectes i iniciatives que dinamitzin Mollerussa des de l’associacionisme.

Les inscripcions per participar a la festa amb un donatiu de 10 euros, que inclou l’esmorzar i una samarreta commemorativa, es poden fer a partir de dijous als ajuntament de Mollerussa i de Golmés així com a la botiga de roba esportiva X-Tram i a l’estanc de Vilanova de Bellpuig, segons ha indicat Pau del Valle.