La segona Posta de Sol amb Gust Ponentí, una iniciativa organitzada per Boira Experience, que tindrà lloc el dissabte, 14, amb sortida, enguany, des del Parc de la Serra, dedicarà una especial atenció als més petits, amb tallers de ioga i altres activitats.

Ho han presentat a la casa de la vila de Mollerussa, el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, juntament amb Irene Barón, responsable de l’organització. Barón ha destacat que la cita arriba “amb un seguit de novetats”, com l’anomenat Training Baby & Pícnic, que oferirà “ioga, música, canta-contes, etc.”.

La II Posta de Sol amb Gust Ponentí forma part de les Nits d’Estiu de Mollerussa. Es va estrenar l’any passat gràcies a una iniciativa de Boira Experience amb el suport dels Ajuntaments de Mollerussa i de Sidamon. Enguany proposa un recorregut amb 3 kilòmetres només d’anada i 6 d’anada i tornada, tots dos aptes per a totes les edats i formes físiques.

Transcorren per camins de terra amb algun tram curt de desnivell pronunciat. El trajecte de 6 kilòmetres (anada i tornada) sortirà a dos quarts de vuit del vespre i oferirà un avituallament al kilòmetre 3. L’objectiu d’aquesta activitat és cridar l’atenció del públic en general al voltant de les postes de sol ponentines, l’estima per territori i la promoció turística.

Novetats

Aprofundint en les particularitats d’enguany, i tal com ha explicat Irene Barón, la II Posta de Sol amb Gust Ponentí s’ha volgut “encarar cap a la canalla petita per donar-li un punt diferent”. El resultat d’aquesta aposta ha estat “una edició especial” que durà per nom Training Baby & Picnic.

El punt de sortida serà la zona de barbacoes de Mollerussa, davant de l’Institut de la Serra, i l’arribada estarà ubicada a la Fita Alta. Tal com ha detallat Irene Baron, “el grup Singularment acompanyarà els participants amb una caminada activa per a nens, pares i mares”, i un cop s’arribarà a la Fita Alta, i mentre s’espera la posta de sol, “hi haurà diferents activitats”, com ara donar la benvinguda a la posta de sol, un taller de ioga per a nens i nenes de 3 a 8 anys i pares i mares (i per a la qual es recomana dur alguna mena d’estoreta o una manta), un canta-contes i un pícnic que es podrà dur des de casa o reservar-lo a un preu de 4 euros a través de la web https://boiraexperience.cat/.

Pel que fa a la posta de sol, Irene Barón ha destacat “la panoràmica molt maca de 360 graus que es pot contemplar des de la Fita Alta i que fins i tot permet “veure la Seu Vella de Lleida si el dia és clar”. Per amenitzar l’espera també hi haurà diferents peces musicals fins al moment de la posta de sol. La tornada es farà ja a les fosques, amb la qual cosa es recomana dur alguna llanterna o frontal.