La XI Mollerussa Lan Party (MLP) és a punt per connectar uns 700 usuaris del dijous, 8, al diumenge, 11. Una xifra que, si s’aconsegueix, suposarà un notable increment d’inscrits respecte als 632 de l’any passat. Uns inscrits que tindran una millora qualitativa en la infraestructura del saló que que tindrà gairebé el 90% del cablejat amagat, “un tret diferencial” pel que fa a la comoditat dels participants.

Així ho han posat de manifest els organitzadors en el marc de la roda de premsa de presentació de la trobada, que ha comptat amb l’alcalde de la ciutat i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona; el director de l’ens firal, Poldo Segarra; els representants de l’Associació Mollerussa Lan Party Eduard Roca i Marc Prieto; el mollerussenc bicampió d’Europa del videojoc de lluita Blazblue, David Palau i els representants de la firma BCN Fighters, Ruben Guerrero i Eduardo Polonio.

Novetats

En l’apartat de les novetats, enguany destaca la creació d’un espai de videojocs de lluita -fruit de l’aliança de BCN Fighters i Raganarok-, on dissabte competiran el gairebé centenar de participants previstos, mentre que divendres l’espai estarà obert també al públic amb inscripcions voluntàries que aniran destinades a la lluita contra el càncer. Altres apartats són el desenvolupament de 10 tornejos amb premis en metàl·lic de més de 7.000 euros; un taller de modding a càrrec de Deka Modder; o l’Stadium de Future Works. També destaca la instal·lació d’un servidor de l’empresa col·laboradora Vunkers per fer proves d’estabilitat i seguretat en la xarxa, en el que s’ha anomenat MLP Lab, dins dels conjunt d’activitats que situen la Lan Party mollerussenca com la primera del país.

Creixement sostingut

En la seva intervenció, l’alcalde ha destacat el creixement sostingut de la trobada aconseguint esdevenir una cita de referència “amb molt bona qualitat” que recull també “tota l’actualitat de jocs”. Solsona s’ha referit així mateix a l’obertura de l’espai MLP Kids i ha valorat que aquest saló va ser l’embrió d’altres certàmens que van néixer més tard com la Mollerussa Drone Party.

Oberta al públic

Per la seva part, el director de l’ens firal, Poldo Segarra, ha parlat de la voluntat d’atreure també al saló un públic general que pugui no només conèixer la party sinó també participar en diferents activitats. És en aquesta línia que des de l’organització s’han anat augmentant en els darrers anys les propostes per als visitants, on s’inclouen un petit saló d’empreses vinculades al sector i al qual participaran 5 firmes; la creació de la MLP Kids, que enguany arriba a la seva tercera edició, i que comptarà amb gairebé 300 alumnes provinents de quatre centres educatius i que visitaran i faran alguna activitat al recinte; o l’espai enguany dedicat a videojocs de lluita en el qual podran participar divendres i veure les competicions el dissabte. Segarra ha valorat també el conjunt d’una quinzena d’empreses col·laboradores amb l’esdeveniment.

Eduard Roca, de l’Associació Mollerussa Lan Party, promotora de la trobada i que aplega una trentena de membres, ha fet un repàs al contingut del saló i de la inversió en infraestructura, alhora que ha destacat el nivell de la trobada de la capital del Pla d’Urgell, la qual ha situat ja “al pòdium” de les partys «a nivell de l’estat».

La roda de premsa ha comptat també amb representants d’empreses participants o col·laboradores amb l’esdeveniment. De BCN Fighters, Ruben Guerrero i Eduardo Polonio, han explicat els tornejos dels tres videojocs de lluita que es desenvoluparan dissabte, amb un sistema de lligueta al matí i les semifinals i finals a la tarda, així com han recordat que pel que fa al torneig benèfic de divendres, i al qual podran participar els visitants, també hi haurà sorteig de premis.

David Palau, bicampió europeu del videojoc de lluita Blazblue, ha volgut destacar el torneig benèfic de divendres i, en segon lloc, ha valorat molt positivament la presència de BCB Fighters a la trobada de Mollerussa.

La Mollerussa Lan Party té un pressupost d’uns 25.000 euros.