La Mollerussa Drone Party (MDP), el cap de setmana del 15 al 17, creix i ho fa a nivell professional, acollint la primera cursa oficial del que serà el I Campionat de Catalunya de Drones de Carreres. També ho fa amb la millora de les instal·lacions de cara a la visibilitat de l’esdeveniment per part del públic visitant i en l’obertura de la concentració a un públic més jove amb la creació de la MDP Kids.

Ho han posat de manifest l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de la Fira de Mollerussa, Marc Solsona; el representant de la firma coorganitzadora DDC, Joan Lesan; el tresorer del Comitè Executiu de la Federació Aèria Catalana, Carles Suñé; el director de l’ens firal, Poldo Segarra, i el membre de l’associació Mollerussa Lan Party, Eduard Roca, durant la presentació de la IV Mollerussa Drone Party, que tindrà lloc als firals de Mollerussa.

Un certamen que “vola molt però tocant de peus a terra”

Solsona ha dit que la trobada ha tingut un creixement sostingut al llarg d’aquests quatre anys, assolint nous reptes i aportant més qualitat, competició i dimensió a la mateixa. Tot plegat fa que enguany s’espera la inscripció de 200 pilots, una xifra que s’ha triplicat respecte a la seva primera convocatòria de l’any 2016. L’alcalde ha posat en valor precisament aquest desenvolupament que consolida l’esdeveniment i el marca com a referent per al sector però, alhora, sense “perdre l’esperit de trobada del principi”. “És una Drone Party que vola molt però que vola sempre tocant de peus a terra”, ha afegit.

Solsona ha destacat també l’aliança d’èxit amb la firma DDC a nivell organitzatiu i que ha permès aquest creixement, i al qual enguany cal sumar la col·laboració de la Federació Aèria Catalana amb la posada en marxa del que serà el I Campionat de Catalunya de Drones de Carreres i que tindrà la primera seu, i per tant la primera cursa oficial, a la Mollerussa Drone Party.

Grades i comentaristes

Una altra de les novetats de la trobada d’enguany serà la millora de les instal·lacions a l’hora de la visibilitat de les competicions pel públic visitant. Entre les mesures que es prendran estan l’ampliació de la pantalla, l’habilitació de grades, modificacions en el Circuit Indoor i la presència de comentaristes perquè, tot plegat, els seguidors puguin gaudir-ne millor de les curses, segons ha explicat el representant de DDC, Joan Lesan, qui ha afegit que també es podran seguir en streaming.

Lesan ha fet especial referència al fet que enguany el certamen cobrarà projecció internacional tant pel que fa a patrocinadors com per la participació confirmada de pilots dels Països Catalans i Espanya, però també de França, entre els quals el número 1 de la FAI World Cup.

Simulador del circuit

El representant de la firma coorganitzadora de la MDP, juntament amb Fira de Mollerussa i l’associació Mollerussa Lan Party, ha mostrat en la seva intervenció el que serà el Circuit d’aquesta edició, el qual ja es pot descarregar en versió demo del simulador a www.rotorrush.com El circuit, ampliat i modificat respecte del de l’any passat, s’estén entre els firals Pla d’Urgell i del 125è Aniversari i, amb més de 5.000 metres quadrats, compta amb dos traçats: iniciació i avançat.

Zona Kids amb sorteig de 30 drones i campionat de simuladors

D’altra banda, Lesan ha anunciat la creació d’un espai adreçat a un públic més jove i que neix amb el nom de MDP Kids. “Per primer cop tothom que vingui podrà provar un drone de veritat i amb un monitor professional”. Aprèn a volar i emporta’t un drone és la proposta promocional d’aquest espai per als més joves i com a al·licient se sortejaran 30 drones entre els pilots debutants. A més, els visitants també podran provar els simuladors i es farà un campionat.

La Mollerussa Drone Party té una intensitat de 48h non stop de carreres, mentre que l’horari d’obertura al públic serà de les 10 a les 21 hores, el dissabte, i de les 10 a les 15 hores, diumenge. Pel que fa a l’entrada es manté el preu de 2 euros, si bé enguany com a novetat i amb la voluntat de promocionar aquest esport, l’entrada serà gratuïta per als federats en qualsevol esport que mostrin el seu carnet.

“Suport total” de la Federació Aèria Catalana

Per la seva banda, el tresorer del Comitè Executiu de la Federació Aèria Catalana, Carles Suñé, ha transmès el “suport total” de la Federació al campionat, alhora que ha agraït a l’Ajuntament la cessió de l’espai per portar-lo a terme.

El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha parlat de la distribució del que serà la IV MDP, amb tres espais definits: el circuit amb la zona de boxes i l’espai de seguiment de les curses; la zona d’expositors, amb productes de mercaderia relacionats amb els drones, i la part per a visitants, amb la MDP Kids i l’àrea de simuladors.

Segarra ha fet referència també al creixement de l’esdeveniment, el qual ha passat dels 90 pilots inscrits el 2016, els 140 del 2017, els 157 de l’any passat i els gairebé 200 que s’esperen enguany.

Enguany la Mollerussa Drone Party s’ha avançat una setmana respecte a la de l’any passat.