La millora de la C-233 al seu pas per Vilanova de Bellpuig renova la principal via urbana del municipi

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Ajuntament de Vilanova de Bellpuig
07.12.2020 - 08:11
Actualització: 07.12.2020 - 09:11

VilaWeb
VilaWeb

Aquests dies s’està enllestint l’arranjament de la carretera C-233 pel pas per Vilanova de Bellpuig el que suposa, de fet, la millora del carrer Major i altres carrers del municipi, ja que la carretera creua el poble longitudinalment de punta a punta.

L’obra ha estat visitada pel Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Maria Dolors Tella, acompanyats de l’alcaldessa de Vilanova de Bell-lloc, Dolors Pascual.

L’última vegada que es va fer una actuació d’aquest tipus va ser fa més de 30 anys, pel que es considerava una obra necessària, ja que la carretera és el principal carrer de la població. L’actuació ha consistit en un fressat de 5 centímetres i asfaltat de tot el tram pel pas per dins el poble. S’ha canviat la ubicació dels passos de vianants perquè siguin més segurs i actualitzats amb les necessitats actuals.

També s’han revisat els embornals, algun senyal de trànsit i al pas per Fàtima es marcaran els carrils de circulació més estrets que els anteriors per a ajudar a reduir la velocitat a 50, ja que en aquest punt es corre molt.

En un futur s’aplicaran més mesures de reducció de velocitat de les dues entrades del poble.

En un tram de la carretera, conjuntament amb la col·lectivitat de regants, es va fer actuació per desdoblar la canonada de reg i fer-la nova i la canonada de clavegueram per part de l’Ajuntament, com també la reparació dels subministraments d’aigua i clavegueram de la vorera del nou Estanc on hi havia pèrdues d’aigua. En aquest punt s’han corregit els pendents entre la carretera i el carrer Urgell per evitar que l’aigua de pluja s’hi entolli.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any