El Teatre de L’Amistat de Mollerussa tornarà a ser escenari, el dimecres, 26, de la vuitena Marató de Donants de Sang que té com a lema «Tu si que ets important; converteix-te en sangfluencer» amb el qual s’apel·la a la col·laboració de la ciutadania per fer campanya entre el seu entorn d’influència perquè vagin a donar sang.

La presentació d’aquesta nova Marató, que començarà a les deu del matí i s’allargarà durant 12 hores, ha anat a càrrec del regidor Joan Ramon Domingo; del director del Banc de Sang i Teixits de Lleida, doctor Juan Manuel Sánchez, i la presidenta de l’Associació de Donants del Pla d’Urgell, Maria Lluïsa Visa, així com altres col·laboradors del l’entitat.

Animar a la gent jove

L’objectiu d’enguany és cridar l’atenció de la gent jove perquè esdevingui donant i així afavorir la màxima participació en el que ve a ser “la festa de fi de curs” de les campanyes d’extracció, segons ha explicat el director del Banc de Sang i Teixits. El doctor Sánchez ha volgut fer èmfasi en el fet que, a banda de donar sang, també es pot ser donant de plasma, un producte en el qual “encara no som autosuficients i s’ha de comprar fora”. Així mateix, també ha dit que la Marató servirà també per fer difusió del registre de donants de medul·la òssia, sobretot després que s’hagin modificat els criteris de selecció i només es puguin acceptar com a donants a persones per sota dels 40 anys. En aquest cas, ha explicat que les persones que vinguin a donar sang també podran inscriure’s en aquest registre després que se’ls faci un estudi de la identitat genètica.

Difusió

Per la seva part, Maria Lluïsa Visa, ha fet una crida perquè la gent s’activi com a influencer i animi a les persones que tingui a prop a donar sang. Per això, des de l’associació i en col·laboració amb altres entitats del teixit associatiu s’han organitzat un seguit d’activitats al llarg de la jornada per fer més amena l’espera dels donants i també incentivar les donacions. En aquest sentit, ha recordat que cada dia es necessiten un miler de bosses de sang per atendre les necessitats mèdiques a Catalunya per la qual cosa és necessari incrementar la participació en les campanyes d’extracció.