La màgia i el vermut del diumenge s’afegeixen al Cua d’Estiu

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
03.09.2016 - 06:32
Actualització: 03.09.2016 - 08:32

El Festival Cua d’Estiu d’espectacles de petit format de Fondarella, que enguany fa cinc anys, s’ha presentat amb dos nous al·licients. Un espectacle de màgia i els vermuts del migdia.

Així els divendres i dissabtes 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 de setembre i 1 d’octubre els jardins de Cal Combelles, Cal Ros i Cal Viudes, tres cases particulars d’aquesta la localitat, tornaran a obrir-se al públic per acollir 10 propostes artístiques de diferents companyies de les comarques de Ponent amb una quarantena d’artistes en total.

Cadascun dels espais es dedicarà a un gènere i tots els espectacles seran a les nou de la nit. Així per exemple, Cal Ros acollirà els espectacles de teatre i màgia, Cal Combelles, els musicals i Cal Viudes serà el marc escollit per als vermuts de diumenge, el 18 i el 25 de setembre a les dotze del migdia, que comptaran amb el maridatge de Formatges Camps del Palau d’Anglesola i la mel de Torrons i Mel Alemany, d’Os de Balaguer.

Música tradicional, pop íntim, òpera, sarsuela, màgia, coral, poesia i jazz

La Cua es presenta ben variada: música tradicional de les Krregades de Romanços, peces conegudes pel gran públic d’òpera i sarsuela de La Gata Roja, poesia instrumentalitzada de Xavier Monge Quartet & Viktorija Pilatovic, trucs de màgia del Mag Bala, teatre històric i comèdia de les companyies Lacetània Teatre i Crisi Perpètua, cant coral de la joveníssima i alternativa agrupació Be1Beat i el jazz de Walkin’ Rookts, tenen per objectiu “Deixar amb la mel als llavis” als espectadors. L’organització té per objectiu “deixar el públic amb la mel als llavis, amb ganes de més, per al proper espectacle”. Clourà el festival el pop íntim del grup lleidatà Wednesday Lips, que a banda d’oferir un repàs de la seva discografia, oferirà un tast del seu proper disc, ‘Fer i desfer’ que inclourà cançons en català.

Cultura i patrimoni al Pla d’Urgell

La Cua d’Estiu és una proposta artística que aposta per vincular cultura i patrimoni. Els promotors de la iniciativa són la companyia Teatre de Butxaca i la productora musical La Gata Roja. El festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Fondarella, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs. L’objectiu del festival és posar en valor el patrimoni arquitectònic de Fondarella, promocionar produccions d’arts escèniques dels grups i companyies de les Terres de Lleida, representar els espectacles en espais d’interès patrimonial del Pla d’Urgell, promocionar els espectacles de petit format, posar en valor el treball que realitzen els grups i companyies de les Terres de Lleida, oferir produccions de qualitat, i de noves, per tenir una oferta per a totes les franges d’edat.

Premi del públic i per al públic

Per segon any consecutiu la Cua incorpora el ‘Premi del públic’ a la millor actuació. Una proposta de participació i interacció amb els assistents per tal de valorar els espectacles i actuacions que es poden veure al festival. La proposta tracta que sigui el públic assistent, a través de les seves valoracions, el que decideixi a quin grup o companyia se li dóna el premi. Les valoracions es fan mitjançant butlletes. A la passada edició hi van participar més de 400 assistents.

Però no sols el grup o companyia guanyadora del remi el rep, en un acte a les oficines de l’empresa col·laboradora del premi, en aquest cas l’empresa Ilertravel, el grup o companyia s’encarrega d’extreure una butlleta guanyadora d’entre totes les persones majors d’edat que hi han participat. Aquesta butlleta guanyadora s’endú un premi per haver valorat, en l’edició de 2015 va ser un cap de setmana per a dues persones a un hotel amb encant. El grup guanyador del 1r ‘Premi del Públic’ al millor espectacle de la Cua d’Estiu 2015 va ser Morena Tradipatxanga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any