Featured Video Play Icon

Les 17 colles i comparses de la Gran Rua de Carnestoltes de Mollerussa van omplir el centre de Mollerussa de música, balls i animació variant el recorregut respecte altres anys, comptant amb la presència del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma i acabant en una gran festa al firal Pla d’Urgell on hi van sopar 1.800 persones.

La principal novetat d’enguany va ser el canvi de recorregut amb dues opcions a fer. Un camí curt que van utilitzar les comparses i colles amb més infants i que, després de passar per la plaça Manuel Bertrand, van girar cap a Ferran Puig. També hi havia una opció de ruta més llarga pel carrer Arbeca i girar per l’avinguda del Canal, on es va fer el ball conjunt de colles. L’arribada i la sortida es va mantenir al firal 125è Aniversari.

Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma

Un altra novetat fou la presència del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma i que obrien la rua que va fer el recorregut llarg dins la comparsa de la colla del 1967. L’altra novetat del recorregut fou el canvi de lloc del ball que enguany estava obert a totes les colles i que es va fer a l’avinguda del Canal a tocar de la rotonda del camí d’Arbeca.

Festa final

Els joves participants de la rua van tenir una festa al firal 125è Aniversari mentre que els adults van tenir, per primera vegada, un espai de descans al firal Verd.

Tot abans de la festa final, al firal Pla d’Urgell, on es va fer el sopar, on hi van participar unes 1.800 persones i on es va fer el lliurament de premis a les colles i comparses.

El primer premi d’Originalitat fou per l’Ignasi Peraire i el segon pel Carme. L’apartat d’Originalitat fou pel Jovent de Mollerussa seguit de la colla Aerostàtica. En la categoria d’Elaboració el primer premi fou els Arreplegats i el segon per Wild West Steampunk. La festa es va tancar amb el ball de Carnestoltes amb Hey Pachucos i una sessió de DJ.