La renovada plaça de l’Ajuntament de Mollerussa va tornar a ser l’escenari de l’arribada de la flama portada directament, fent relleus corrent, des del cim de la muntanya del Canigó pels atletes de l’Associació Atlètica Xafatolls.

Un cop llegit el manifest, escrit per l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, per part d’una atleta dels Xafatolls, col·lectius procedents d’una quinzena de localitats del Pla d’Urgell i comarques properes han encès les seves torxes, com marca la tradició, amb la flama del peveter instal·lat a la plaça per portar-la cap a les seves poblacions. Tots ells han recollit la flama enlairant una estelada que els ha lliurat l’ACN del Pla d’Urgell.

La Colla dels 50 organitza la revetlla popular

D’altra banda, membres de la Colla dels 50 també van recollir la flama perquè presidís la foguera de la revetlla popular que van organitzar al firal Pla d’Urgell. La revetlla va començara dos quarts de deu de la nit amb el sopar popular, al que hi van assistir unes 400 persones, seguit d’una sessió de ball amb DJ Abel. La festa també va comptar amb un espectacle de foc a càrrec de l’ARF Diables de Mollerussa, que també van recollir la Flama del Canigó al peveter oficial. També van encendra la foguera de Sant Joan, darrera els firals, on també van cremar els desitjos dels assistents al sopar i que recollir en un bagul els Diables.

Alcaldes al Canigó

Com ja havien algun altre any, alcaldes del Pla d’Urgell també s’han apuntat a pujar fins al cim del Canigó. Enguany hi han anat l’alcalde de Linyola, Àlex Mases, i del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells.