La Fita Alta Madness segueix creixent en donacions i interès

  • Albert Herrero guanya la tercera Fita Alta Madness

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Miquel Bresolí
30.07.2018 - 09:17
Actualització: 30.07.2018 - 11:17

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
A.Herrero , camí de la victòria
D.Bellart i A.Herrero, guanyadors de les dues darreres Fita Alta Madness
El públic es troba molt a prop dels corredors per animar-los durant l'hora de cursa

El que va començar com un repte de quatre amics ha esdevingut una singular cursa extrema solidària. La Fita Alta Madness de Mollerussa manté el repte de 10 corredors (enguany nou nois i una noia) més un altre, però creix en donacions per poder-hi participar.

Segons ha explicat un dels impulsors de la Madness, Jordi Balagué, enguany s’han aconseguit 3.988 euros només en la subhasta de participació. Una xifra molt a prop dels 4.500 euros finals que es van aconseguir l’any passat (entre inscripcions i altres aportacions) o superant els 2.500 finals del primer any. Tot plegat demostra l’interès que ha despertat, en només tres anys, la Fita Alta Madness, que reuneix en una cursa esport extrem i solidaritat.

I es que la participació està restringida a 10 corredors (més la Fletxa de la Fita Alta) que hi accedeixen pels sistema de subhasta cega. Enguany la màxima aportació ha estat d’uns 1.100 euros i la desena, de 240. La majoria són de clubs esportius que designen un corredor per disputar-la, però també hi ha corredors a títol individual.

A més a més, cal sumar les aportacions de particulars o empreses, més el que s’hagi fet de la barra de bar que porta desinteressadament el Jovent de Mollerussa. En aquest sentit, Balagué ha recordat que encara es poden fer aportacions des de la pàgina de la Fita Alta Madness.

Solidària

I tot el que es recapta es dóna a l’estudi de malalties minoritàries d’infants. Fins ara s’havia destinat a la miopatia miotubular, una malaltia que pateix el Lluc, l’infant que ha estat protagonista i, en certa manera, motiu de la Fita Alta Madness. Enguany, a petició dels pares del Lluc, es repartiran les donacions amb una altra malaltia minoritària com és la neurofibromatosi (que pateix l’Àxel). El que es recapti, així, es repartirà entre Miotubular Trust i ACNEFI.

Cursa

A més a més de la part solidària, no cal oblidar que la Fita Alta Madness és una prova esportiva que enguany ha estat guanyada per Albert Herrero (CE Matxacuca) rebaixant el temps de pujar i baixar 100 vegades una rampa de 10 metres, el que la fa especialment dura. Balagué ha destacat que, de nou, tots els participants han acabat la prova i amb uns temps més propers als del guanyador que altres anys. El primer any va guanyar Gerard Costa i, l’any passat, Dani Bellart.

Una cursa singular

La Fita Alta Madness la van engegar quatre amics (Lluís Rosello, Dani Mateu, Gerard Costa i Jordi Balagué) i es va materialitzar com a cursa el 2016 amb l’organització del GE Serralada i el suport de l’Ajuntament de Mollerussa. El primer any es va disputar a la Fita Alta però l’any passat (per problemes entre els propietaris del terreny) es va passar al Circuit d’Autocròs de la Serra de Mollerussa.

També en el segon any de la Fletxa de la Fita Alta, una prova prèvia a la cursa en si i que es fa abans de la mateixa. Hi pot participar tothom que vulgui i el més ràpid pot disputar la Fita Alta Madness com l’onzè corredor. La Fletxa dels dos anys ha estat Jordi Torrelles.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any