La consellera Serret va cloure la Fira de Sant Josep

La 145 Fira de Sant Josep ha tancat amb un balanç positiu segons les xifres que s’han extret de les enquestes als expositors que es fan durant els 3 dies de fira (4 en el cas del Saló de l’Automòbil). D’aquest espai falta saber el volum de negoci (que es farà públic durant el sorteig dels 6.000 euros entre els compradors) però tot apunta a superar xifres d’anys anteriors. I el bon temps també ha ajudat a incrementar el nombre de visitants.

Entre les xifres que destaquen de les enquestes hi ha que més del 65% dels expositors han vist complerts o superats els objectius que tenien inicialment (més del 60% l’any passat). Pels responsables firals, aquesta dada confirma que la Fira de Sant Josep es consolida com una bona eina de promoció i de negoci per als expositors que hi participen.

Així ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant l’acte de cloenda de la Fira, que ha estat presidit per la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; i del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; a més del vicepresident de Fira de Mollerussa, Xavier Roure; del director de l’ens firal, Poldo Segarra; i d’altres autoritats locals i comarcals. Després de signar al llibre d’honor de l’Ajuntament, la consellera i la resta d’autoritats han fet un recorregut pel recinte firal.

“Aquest índex de satisfacció demostra que s’ha fet negoci”, ha assegurat l’alcalde de Mollerussa, qui ha indicat que les dades provisionals apunten també a un creixement en el volum de negoci del Saló de l’Automòbil, que l’any passat va arribar als 5,4 milions d’euros. En conèixer les dades, la consellera d’Agricultura ha apuntat que, “un any més, la Fira de Sant Josep ha servit per aplegar i projectar el sector agroalimentari català, una mostra de l’estímul, la innovació i el dinamisme que hi ha entre els professionals i que s’ha palpat aquests dies a la Fira”.

Enquestes

Els resultats del sondeig denoten també que un 80% dels expositors presents en aquesta edició han manifestat la seva intenció de tornar a la propera Fira de Sant Josep (igual que l’any passat), alhora que un 91% valoren com a bé o molt bé tant l’organització com el desenvolupament global del certamen (un 85% al 2016). La Fira de Sant Josep també vist créixer l’assistència de públic, ja que l’estimació provisional de visitants és de 180.000 persones, un 20% més que en l’edició de 2016, quan van ser 150.000. “Agraïm els imponderables, el bon temps, però les xifres demostren que hi ha hagut negoci i transaccions, que és l’objectiu de les fires potents”.

Jornades Tècniques

Una altra dada rellevant -provisional encara a falta de la jornada que es farà el dia 23 de març- ha estat el rècord d’assistència a les catorze sessions tècniques i professionals i la 16a Borsa de Cereals, amb una xifra global de 1.700 persones (un 15% més que l’any passat). Aquest balanç constata la bona acollida que té entre els professionals l’aposta de Fira de Mollerussa per les jornades pràctiques i demostratives.

En resposta a les preguntes dels periodistes sobre la internacionalització del certamen, Meritxell Serret ha reconegut que des de la conselleria ho veurien “amb bons ulls, perquè la Fira és un certamen clau per al desenvolupament de la comarca i del sector agroalimentari català”, i ha apuntat que Prodeca podria guiar aquesta internacionalització, “com ho fa amb l’acompanyament de les empreses que volen sortir a l’exterior”.

Per la seva part l’alcalde Solsona ha demanat una vegada més l’especialització de les fires de Ponent amb un Sant Josep dedicat a la maquinària agrícola i una Fira de Sant Miquel de Lleida més per la producció agrícola.

Altres xifres

La 145 Fira de Sant Josep ha ofert enguany altres dades importants, com els 300 inscrits al II Aplec de Joves al Camp (100 més que el primer any), que va ser inaugurat per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i que consolida Mollerussa com la capital de debat sobre el relleu generacional al sector agroalimentari. A més, la Fira de Sant Josep ha tornat a ser un referent en les noves tècniques en el sector agrari gràcies a la segona convocatòria de l’Innoespai, que organitza l’IRTA, i a la presentació de 8 noves màquines en el decurs del certamen.

Cal recordar que enguany la Fira ha tingut un total de 304 expositors entre la zona exterior, els pavellons firals i el Saló de l’Automòbil, dada que suposa un increment del 7% respecte a l’anterior edició. Alhora, la superfície d’exposició ha crescut també un 18% respecte a l’any passat i ha arribat als 23.000 metres quadrats.

També destaca la representació institucional amb la presència tant de la consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, encarregada d’inaugurar oficialment la Fira; el conseller d’Interior, Jordi Jané, que va presidir el Dia de la Comarca i la Nit de l’Expositor; la consellera Meritxell Serret, que va inaugurar el II Aplec de Joves i va ser present a la inauguració oficial i ha presidit l’acte de cloenda d’avui; i del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que va inaugurar dijous el XXXVII Saló de l’Automòbil.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]