Més enllà del cridaner del nom de Fira de l’Oest, la Mostra de Formatges Artesans del Palau d’Anglesola aposta per convertir-se en el referent dels formatgers artesans que hi ha a la plana de Ponent (des de l’Alta Segarra a la Franja de Ponent), nou, dels onze que hi ha, eren presents diumenge al poliesportiu del Palau.

Aquesta és la proposta que han plantejat enguany els promotors de la iniciativa, l’Ajuntament del Palau i el formatger local Robert Camps, on s’ha volgut «tornar als orígens» de la mateixa, segons l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Bascells, i on ha destacat la presencia de deu formatgers artesans (cada anys n’hi ha un de convidat, enguany arribat d’Osona) i un productor de cervesa (la Vella Caravana, amb la que es va fer un maridatge amb formatge).

Tant Camps com Balcells s’han mostrat molt satisfets de com ha anat la fira, amb una bona afluència de públic (tant al matí com a la tarda) i un bon volum de vendes, així com participació en els actes complementaris. Entre aquests, la taula rodona sobre el sector formatger artesà (amb autocrítica i propostes tant per part dels productors com l’Administració) seguit del sopar amb una norantena de persones. També les demostracions de cuina (amb prop d’un centenar tatn al matí com a la tarda), el primer Concurs de Cuina amb formatge, guanyat per Dolça Martínez, de Torredembarra, o el lliurament del primer Formatger Honorífic de l’Oest, pel cuiner Joel Castanyé, que ha col·laborat en les cinc anteriors fires que s’han fet.