Fira de l'Estany

El primer cap de setmana d’abril, els dies 2 i 3, tindrà lloc la VIII Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell que ja compta amb uns 120 expositor, el doble de l’any passat (64). Una inscripció que ha obligat a l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell a habilitar espai a l’exterior del poliesportiu (on es fa la Fira) per poder encabir les demandes de participació.

Ho han explicat l’alcaldessa d’Ivars d’Urgell, Montse Coma, i el coordinador de la Fira, Edgar Aldana, que han dit que entre els possibles motius d’aquest increment de participants hi ha que la inscripció és gratuïta (com en altres anys), la consolidació de la Fira i una major participació del comerç local i de proximitat.

Així es podrà veure Ivarseja per Ivars, una proposta turística municipal que ara pren forma d’entitat i que mostrarà els serveis dels seus vuit associats. Per altra banda també hi serà present un grup d’artesans que participen en fires com la d’Ivars.

També s’incrementarà l’oferta gastronòmica amb demostracions de cuina a l’alberg l’Arpella (a tocar del poliesportiu), tasts de vins (del Castell del Remei i de Cercavins de Verdú) o camions de cuina (food trucks). A més a més de la III Calçotada o el Vermut popular.

Altres activitats habituals i que també hi seran enguany són les passejades amb rucs o demostracions d’aus rapinyaires.

Segon Origen

La Fira també oferirà veure l’exposició fotogràfica del rodatge de la pel·lícula «Segon Origen» de Carles Porta que també està previst que participi l’acte inaugural que encapçalarà el president de la Diputació, Joan Reñé.

Horari

Un altra novetat d’enguany serà que la Fira obrirà dissabte al matí, a les onze, el mateix horari que el diumenge. El de tancament serà dissabte a les no ude la nit i diumenge, mitja hora abans. L’entrada és gratuïta.

Coma i Aldana ho han explicat, a Cal Sinén, en l’acte de presentació conjunta de l’XI Dia de l’Estany i de la V Mostra de cuina de l’Estany on també hi era el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep M. Huguet, l’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, el cuiner Josep M. Forn, i el director tècnic de l’Estany d’Ivars Vila-sana, Toni Costa.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.