La Festa Major de Mollerussa, que tindrà lloc la setmana entrant, del dijous, 17, al diumenge, 20, comptarà amb un ampli programa amb més de 50 activitats culturals i esportives. Aquesta ampla programació es fruit de l’estreta col·laboració entre l’Ajuntament amb el teixit associatiu de la ciutat, el qual, a través de la Comissió de Festes que s’ha impulsat enguany, s’ha bolcat un any més en l’organització.

Per això, avui l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha presentat el programa d’actes juntament representants de les diferents associacions als quals ha agraït la seva estreta col·laboració amb l’organització de diferents activitats que “els ajuden també a presentar-se davant la ciutadania”. Solsona també ha recordat que tots els actes que es duen a terme a les places i carrers del centre es podran desenvolupar amb normalitat ja que les obres de reforma previstes començaran un cop passada la Festa Major.

Dijous nit

Així doncs, la festa començarà dijous amb la llonganissada popular a la plaça de Manuel Bertrand, organitzada un any més pel Jovent de Mollerussa, i l’espectacle de foc i el correfocs, a càrrec dels Diables de Mollerussa, un inici de Festa Major al que posaran el punt musical les versions de l’Orquestra Tropical. Completarà el cartell dels concerts de nit, tots gratuïts, la música electrònica de Festa Hands Up amb els DJ’s Moncho, Luka Caro, Louis Fox i Kate Ear, la novetat pensada per divendres, i per dissabte, un dels grups de fusió més a l’alça en el panorama de la música catalana com és Doctor Prats, que comptarà com a teloners amb Kapritxo, el grup finalista del concurs de música organitzat pel Jovent de Mollerussa, i un fi de festa amb el grup de versions The Jukebox.

També hi haurà música a la IV Jove Fest, organitzada pel Jovent de Mollerussa tornarà a organitzar per segon any la Jove Fest!! dissabte a la tarda al pati de l’Escola Municipal de Música, amb un horari que s’allargarà des de les 6 de la tarda a les 11 de la nit i que comptarà amb servei de bar i música en directe dels grups The soundsets i La Reixa.

Quim Masferrer, Andrea Motis i Joan Chamorro Group

La Festa Major d’enguany també comptarà amb l’actuació de Quim Masferrer, qui portarà al Teatre L’Amistat la seva obra Bona gent. Serà dissabte 19 de maig i el preu de l’entrada, que ja és a la venda per Ticketmaster, serà de 15 euros. L’altre acte de pagament, amb un preu d’entrada de 10 euros, és el concert de jazz d’Andrea Motis & Joan Chamorro Group, que es farà diumenge a la tarda al Teatre L’Amistat.

Trobada Gegantera i Grallera

La cultura tradicional també hi té un lloc destacat amb la XIII Trobada gegantera i grallera de dissabte, que comptarà amb dotze colles convidades sota la batuta de l’amfitriona, la Colla Gegantera i Grallera del Casal Popular de L’Arreu, i la ja tradicional Diada Castellera de diumenge, enguany amb 4 colles que seran els Margeners de Guissona, els Castellers de Lleida, els Castellers de Mollet i els Castellers d’Esplugues.

Nou espai per la ballada de sardanes

També cal destacar les ballades de sardanes, que canvien d’indret i estrenaran el carrer de la Ciutat de Lleida com a emplaçament, i els concerts i els balls de tarda a càrrec de les cobles i orquestres punteres del moment com són Maravella, Blanes i Selvatana, així com també les havaneres del grup Els Pescadors de l’Escala la nit de divendres.

Dàmaris Gelabert, tobogans aquàtics urbans i una Scoot Fest, novetats pels més joves

Pel públic juvenil, el Consell de Participació Adolescent, en col·laboració amb Serralada i la Colla dels 50 i +, organitza la tercera edició de l’XTreme Action Mollerussa, que enguany canvia d’emplaçament i es trasllada a l’avinguda d’Ermengol V, a la zona de l’SkatePark. Serà una gimcana amb una desena de proves i per participar-hi, cal formar equips d’entre 3 i 6 persones i inscriure’s al web www.mollerussa.cat També en aquest emplaçament i com a novetat tindrà lloc dissabte al matí l’Scoot Fest una exhibició a càrrec dels usuaris d’aquest equipament.

Una altra de les novetats seran els dos tobogans aquàtics de 50 metres de pendent que s’instal·laran durant el matí de dissabte des de la rotonda del Tractor fins a l’avinguda del Canal. Estaran distribuïts per edats i es recomanable portar un flotador per fer el descens. També un any més es tornaran a celebrar els tradicionals Jocs Aquàtics a les piscines i el parc municipal amb la possibilitat de banyar-se només si es participa en les activitats dirigides.

El concert de divendres a migdia de Damaris Gelabert en què presentà el seu nou disc Naturalment per al públic familiar tindrà com a punt i final la Festa Holi, que repeteix donat l’èxit de l’any passat però es trasllada des del parc municipal a la plaça de Manuel Bertrand.

Mercat de Festa Major amb més 40 parades i campionats esportius

D’altra banda, tornarà a la seva cita anual el Mercat de Festa Major, que celebrarà la 25a edició sota l’organització de la delegació de la Cambra de Comerç i la col·laboració de Mollerussa Comercial i que comptarà amb una quarantena d’establiments inscrits.

Altres activitats d’aquesta Festa Major, serà la 12a Trobada Motera de Festa Major, la 20a Trobada de Bitlles amb equips participants de 6 municipis, el 20è Torneig escolar d’escacs Memorial Igor Florez, el Torneig de Tennis Taula o la Diada Off-Road, que organitzada per l’Escuderia Mollerussa, tindrà dues proves, una puntuable pel Campionat de Catalunya d’Autocròs i l’altra per la Copa Catalana de Resistència. Com a novetat també en la vessant esportiva, durant la Festa Major una quarantena de parelles disputaran el Circuit Bronze de Pàdel puntable pel màster català a les instal·lacions del Club de Tenis.

Nova edició del Concurs d’Instragram de Festa Major

L’Ajuntament torna a convocar de nou el Concurs d’Instagram de Festa Major per premiar les 3 millors fotografies relatives a qualsevol de les activitats programades i que es publiquin amb les etiquetes #FestaMajorMollerussa2018 #igerslleida.