Diumenge, 6, comencen els actes de celebració del mig segle d’existència de la Coral Flor de Lli de Linyola amb la Cantata 1714-2014, 300 anys vencent.

Coral Flort de Lli de Linyola
La Coral Flor de Lli interpretant una peça musical

En la presentació de la Cantata, a la casa de la vila, hi van participar Manel Balsells, fundador de la Coral; Meritxell Balsells, directora de la mateixa (i filla del primer), i Àlex Mases, alcalde de Linyola, així com una representació de la Coral que va interpretar un parell de peces.

Meritxell Balsells va recordar que la Cantanta, que ja s’ha fet en altres indrets, reuneix 8 corals i uns 160 cantaires, amb 5 rapsodes de diverses edats (80 anys, 60, 40, 20 i 10).

Manel Balsells ha explicat que aquesta varietat d’edats és una manera de mostrar que les corals estan obertes a tothom, to i que va reconeixer que caada vegada costa més rejovenir-les. De fet, va afegir, de moment la manera de sobreviure és la fusió «per fer certs concerts» amb altres corals. En el seu cas ho fan sobreto amb la Bellcant de Bellcaire d’Urgell, tot i que també col·laboren amb l’Espiga d’Or de Bellvís.

Per la seva part, l’alcalde Mases va dir que Flor de Lli «és un goig d’aassociació» una mostra de «perseverància» i va destacar la capacitat «d’adaptar-se als temps».

Per últim Balsells pare va voler recordar algunes de les fites de la Coral Flor de Lli, que forma part dels Cors de Claver des de fa 25 anys, com que fou l’única de les comarques de Ponent que va participar en l’arribada de la Torxa Olímpica a Empúries. També va avançar que està escrivint un llibre de la història de la coral que tancarà quan s’acabin els actes dels 50 anys.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb