La Calçotada Popular per l’Espenta de Mollerussa va reunir 280 persones en la tercera convocatòria d’aquesta proposta lúdica que destina part del que es recapta a un projecte solidari o social. Tot just enguany s’ha creat l’Espenta, l’espai on les associacions de Mollerussa han pogut presentar els seus projectes. Després d’una tria, tres projectes arribaven a la votació final que va tenir lloc durant la calçotada. El projecte “Jo em planto”de Canal Viu per la festa de la plantada d’arbres fou la guanyadora.

En total van votar 197 persones dels assistents al dinar que es va fer al firal 125 Aniversari. 72 van optar pel projecte de Canal Viu que reivindica els valors naturals, paisatgístics, turístics i singulars del Canal d’Urgell. En segon lloc, amb 66 vots, va quedar la proposta d’A2MIC per posar cartells informatius als edificis i espais singulars de Mollerussa. La tercera proposta, de campaments per infants i joves en risc d’exclusió social, va rebre 59 vots.

Tot i que enguany l’assistència de públic ha estat menor que en anys anteriors, Manel Solé, del Casal l’Arreu, una de les entitats coorganitzadores de la Calçotada, es va manifestar satisfet de com havia anat la festa i el nou model de proposta de projectes.

Fins ara el projecte al que s destinava el que es recollia el triava la mateixa organització. El priemr any fou per recuperar els gegantons del Pepito i la Carme i l’any passat de la Capitalitat de la Sardana.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb