La Biblioteca Salvador Espriu de Linyola s’estrena avui dijous, 1, dins del programa «Biblioteques amb DO-Lletres i vins». Ho fa a les cinc de la tarda amb la inauguració de l’exposició «Literatura i vi», una de les sis activitats programades pel mes de febrer, dedicat a la DO Costers del Segre.

La directora de la biblioteca municipal, Montserrat Espina, ha explicat que la Biblioteca Salvador Espriu s’adhereix a “Biblioteques amb DO”, ja que és tracta d’un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del departament de Cultura, el qual porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya. Totes les biblioteques que hi participen, ho fan en representació de la Denominació d’Origen (DO) vinícola a la qual pertanyen. De gener a novembre, cada DO té un mes atorgat. A la biblioteca de Linyola, la qual pertany a la DO Costers del Segre, li pertoca el mes de febrer.

Per la seva part, la regidoria de Cultura, Alba Balcells, aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics. Balcells ha afegit que “així doncs, durant tot el mes de febrer, podrem gaudir a la Biblioteca Salvador Espriu de diferents activitats que giren entorn del vi de la cultura vitivinícola, com ara tastos guiats, tallers, xerrades, etc.”

Amb l’adhesió de Linyola a “Biblioteques amb DO- Llibres vins”, el consistori pretén dinamitzar l’espai bibliotecari conjugant la transversalitat del coneixement amb la cultura del nostre vi, a banda d’atreure nous públics. La regidora Balcells ha considerat que “Linyola sempre ha tingut una relació molt directa amb el món vitivinícola. Amb l’adhesió de la nostra biblioteca al programa, volem donar a conèixer i posar en valor tot el nostre patrimoni amb el vi com a element d’arrelament territorial, descobrint amb la participació d’historiadors locals i viticultors de la comarca el vincle que el nostre poble hi té i que de ben segur, era poc conegut fins ara”.

La Biblioteca Salvador Espriu de Linyola és la segona del Pla d’Urgell que s’incorpora al programa “Biblioteques amb DO-Lletres i vins”, després de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa.