La Biblioteca Salvador Espriu de Linyola ha programat pel mes de febrer un seguit d’activitats dins del cicle «Lletres i Vins», que forma part del programa «Biblioteques amb DO». Així es repeteix l’experiència iniciada l’any passat de programar un seguit d’activitats artístiques, literàries, i musicals que pretenen dinamitzar l’espai bibliotecari conjugant la transversalitat del coneixement amb la cultura del vi.

La regidora de Cultura, Alba Balcells, ha explicat que des de la seva regidoria volen donar un impuls destacat al programa ja que Linyola té un vincle històric amb el món de la vinya i del vi i pel que “volem potenciar i posar en valor els vins que es produeixen al nostre territori i que poc a poc van tenint el reconeixement que els pertoca. Catalunya és un gran país de vins, i la DO Costers del Segre cada cop va agafant més protagonisme destacant en la qualitat i el caràcter dels seus vins. A Linyola ens sentim absolutament orgullosos d’aquest patrimoni i amb el “Lletres i Vins 19” volem continuar apostant per difondre aquest vincle”.

La Gravera, celler convidat

Durant tot el mes de febrer es podrà gaudir a la Biblioteca Salvador Espriu de diferents activitats que giren entorn del vi de la cultura vitivinícola, com ara tastos guiats, tallers, exposicions i xerrades. “Enguany, destaquem el celler convidat La Gravera, flamant guanyador del Millor Projecte Ecològic 2018 dels Premis Vinari de Catalunya i que ens oferiran un tast guiat, però també ens visitaran artistes com Marta Arañó, i escriptors com David Vila i Tània Juste”.

Programació

La primera activitat del cicle va tenir lloc el divendres, 1, amb la inauguració de l’aparador cultural amb una exposició de llibres sobre el món del vi. Aquest divendres s’inaugura la mostra ‘De la copa al pinzell’, una exposició sobre l’experiència de pintar el vi, amb l’artista Marta Arañó.

La mateixa artista farà, el divendres, 7, a tres quarts de vuit del vespre, un taller de pintura al vi.

A l’endemà, dissabte, 8, a les deu del matí es farà un taller de manualitats infantils amb Meritxells Rodés.

Un tast guiat de vins a càrrec del celler La Gravera serà el protagonista del divendres, 15, mentre que els dos darrers actes faran justícia al nom del cicle i combinaran lletres i vi.

El primer, el divendres, 22, a dos quarts de vuit del vespre seran els «Vins i Mots» amb l’escriptor i rapsode David Vila.

I tancarà el cicle la tertúlia literària sobre el llibre «Temps de família», amb l’escriptora Tània Juste, dijous, 28 a les set de la tarda.

Tot els actes són gratuïts, tret del tast guiat. Pels tallers cal fer una inscripció gratuïta.

El programa ‘Biblioteques amb Do’, és una iniciativa impulsada pel departament de Cultura de la Generalitat a través del Servei de Biblioteques, i en la qual la biblioteca de Linyola hi participa per segon any consecutiu.