Presentació de "Kosmos" de Marta Bisbal a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa

L’artista mollerussenca Marta Bisbal ens mostra a «Kosmos» el recull dels seu projecte d’investigació, que sota el mateix nom, va dur a terme durant tres anys a través de fotografies sobre l’evolució de la llum en diferents parets d’un habitatge.

En la presentació que es va fer a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va agrair la voluntat de l’artista de voler explicar a la seva ciutat natal el projecte visual, reconegut en diferents certàmens de fotografia d’arreu. Solsona va valorar l’atreviment de l’artista “d’agafar la llum com a eina nuclear del seu estudi i donar-li coherència”, i en va destacar la importància i la dificultat que té tal i com s’ha demostrat al llarg de la història dels diferents moviments artístics.

Per la seva banda, Marta Bisbal va explicar que el projecte va néixer quan es va canviar de casa i va sentir la necessitat d’investigar i captar amb una càmera fotogràfica com es projectava la llum a diferents hores del dia en les parets buides d’una de les habitacions. El projecte visual s’ha convertit ara en un llibre en format acordió que té 3,5 metres de llargada ja que l’objectiu que busca es donar més dinamisme a les fotos fixes. El volum forma part de la col·lecció de Cuadernos de Kursala de la Universitat de Cadis, lloc on va quallar el projecte en format paper. Marta Bisbal ha exposat el seu projecte en diferents sales d’arreu del món, tant a nivell individual com en exposicions col·lectives.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]